Nagyon megsértődött a százhalombattai DK-s, aki segítette felvenni a pártba az Azonnali újságíróját

Szerző: Petróczi Rafael
2019.08.11. 15:49

Miután kiderült, hogy már az első interjúztatás előtt felvesznek egy random jelentkezőt a pártba, második interjút kérnek. Nem is akármilyet!

Nagyon megsértődött a százhalombattai DK-s, aki segítette felvenni a pártba az Azonnali újságíróját

Megérkezett a százhalombattai DK-sok válasza arra a pénteken publikált Azonnali-cikkre, amiben leírtam, hogy sikerült beépülnöm közéjük, és megkapnom a DK-s párttagságot. Mint azt a cikkben is leírtuk, ezt nem abból a célból tettem, hogy a párttagságot megszerezve tevőlegesen részt vegyek a DK életében, hanem pusztán azért, hogy kiderüljön: tulajdonképpen hogyan is zajlik maga a felvétel, és meddig jutunk el anélkül, hogy elvéreznénk.

A végeredményt itt lehet teljességében elolvasni

A felvételi beszélgetésen résztvevő egyik interjúztatóm, Dudás Péter a Minden, ami DK nevű Facebook-csoport oldalon reagált a cikkre, aminek mellesleg ő az üzemeltetője, és nyílt csoportként a nem csoporttagok számára is látható a poszt. A kritikus válasz visszatérő eleme, hogy végül is jó reklámot csináltunk a DK-nak, bár ennek ellentmondóan az is megjelenik benne, hogy inkább az Azonnalinak van szüksége reklámra, semmint a Gyurcsány-pártnak. Zanzásítva a posztot – amit eredetiben itt lehet elolvasni –, Dudás a következőket veti a szememre:

+ Nem említettem meg a cikkemben a Hölgyek a változásért nevű Facebook-oldalt, ami a magyar politika ellenzéki női képviselőivel foglalkozik, és ami szintén Dudás kezdeményezése.

+ A cikkben szereplő történetek Dudás szerint nyílt titkok, amikrők ők szívesen beszélnek nyíltan, bárkivel, „pláne olyannal, aki szeretne beépülni a DK-ba”. (Ha viszont így van, akkor nehezen érthető a poszt sértődött hangneme.)

+ Dudás szerint gyanúsan felkészült voltam, amikor a felvélteli interjúra a power metal nagyágyújának számító, svéd Sabaton zenekar pólójában mentem, mintha tudtam volna, hogy ők  „Szabó Attila vezetőnk [a DK illetékes választókerületi elnöke] nagy kedvencei”. Dudás sérelmezte továbbá, hogy vele kapcsolatban a Sabaton mellett nem említettem meg a Rammsteint, ami szintén nagy kedvence. (Mondjuk a cikk elsődleges témája nem a DK-sok zenei ízlése volt, hanem az, hogy hogyan zajlik a tagfelvétel.)

+ Végül pedig Dudás szerint félmunkát végeztem azzal, hogy nem csináltam végig DK-sként a kampányt az önkormányzati szavazásig bezárólag. Dudást idézve: „Úgy lett volna kerek és úgy írhattál volna rólunk igazi valós anyagot. Ez így inkább jópofa, de felületes cikk”. (Miközben a cikknek eleve a pártfelvételi eljárás leírása volt a célja, bár érthető, ha a DK-sok szerettek volna egy kis ingyen munkaerőt is.)

A poszt azonban nem elégszik meg a kritikák kifejtésével, annak végén a DK-sok felkértek egy interjúra is, amit ők (nevezetesen a két interjúztatóm, Dudás Péter és Törzsök Tibor) készítenének velem, és aminek „lesz hol megjelennie”.

Úgy tűnik, a DK-s politikusok komoly szereptévesztésben vannak: az egyetlen interjúlehetőséget, ami a felvételi interjú lett volna, ők maguk szalasztották el azzal, hogy gyakorlatilag már előtte felvettek a pártba. Ezen túlmenően viszont a felállás a következő:

az újságíró kérdez, a politikus válaszol, nem fordítva.

NYITÓKÉP: Bakó Bea / Azonnali

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek