+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Pintér Bence
2019. december 3. kedd, 16:32
Vajon mennyire életszerű, hogy ha valakinek pisilnie kell az ország egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontjában, akkor ennyit kell sétálnia?

Aki járt már a kelenföldi vasúti és tömegközlekedési csomópontnál, és WC-re kellett mennie, amíg várt a vonatra, annak semmi újat nem fog mondani ez a cikk,

 

bár nem tartom kizártnak, hogy több olyan ember is van, aki egy ponton feladta a keresést, hiszen én is majdnem visszafordultam.

 

A kelenföldi vasútállomás épülete ugyebár le van zárva, mint a Wikipédiáról megtudtam, 1984-ben újították fel utoljára, 1986 óta nem is lehet az épületből kimenni a peronokra, az épület maga meg hát úgy néz ki, ahogy. Mondjuk ki: szarul. Értelme sincs felújítani, hiszen a négyes metró megépítésével az utasforgalom a szép új aluljáróba terelődött át, ahol lehet jegyet meg 300 forintos pizzát venni.

 

Igen ám, de pisilni-kakilni az aluljáróban nem lehet, már ha nem nevezzük ki valamelyik sarkot vécének. Így aztán elindultam megkeresni, hol van a hivatalos vécé, hiszen volt negyed órám a vonatig, gondoltam: megjárom.

 

MIVEL EGÉSZEN A LEGUTÓBBI IDŐKIG ITT JÁRTAM NAPONTA HAZA, EZÉRT TUDTAM, HOGY AZ ALULJÁRÓBAN NINCS VÉCÉ, TEHÁT BIZTOS, HOGY KI KELL MENNEM AZ ETELE TÉRRE.

 

AZ ETELE TÉREN TÁBLÁT NEM TALÁLTAM, DE GONDOLTAM, HOGY VÉCÉÉRT AZ ÁLLOMÁSÉPÜLET FELÉ KELL MENNI. EKKOR MÉG AZT HITTEM, HOGY AZ ÁLLOMÁS ÉPÜLETE MÉG ÜZEMEL, ÉS BIZTOS OTT A VÉCÉ.

 

ITT MÁR VOLT IS TÁBLA, HOGY ERREFELÉ VAN A VÉCÉ, DE MIVEL A TELEFONOMAT NÉZVE KACAGTAM KÓSA LAJOS PERFORMANSZÁN, EZÉRT MENTEM TOVÁBB, VÁRVA, HOGY ITT LESZ VALAHOL AZ ÁLLOMÁS BEJÁRATA

 

EZEN A PONTON REALIZÁLTAM, HOGY AZ ÁLLOMÁS BEJÁRATÁT – AMI JELENLEG UGYE NEM LÉTEZIK – MÁR ELHAGYTAM, ÉS MAJDNEM VISSZA IS FORDULTAM. VISZONT TÉNYLEG MŰKÖDIK ITT EGY FOGORVOS!

 

AZ ÉPÜLET SARKÁRA ÉRVE MÉG MINDIG ABBAN A HITBEN VOLTAM, HOGY VALAHOGY MÉGIS AZ ÉPÜLETBEN VAN A VÉCÉ, CSAK OLDALRÓL LEHET BEMENNI, KI TUDJA.

 

DE AZTÁN KIDERÜLT, HOGY KÖZEL SEM ERRŐL VAN SZÓ: AZ ITT LÁTHATÓ SÁRTENGER UTÁN, MINT AZT A TÁBLA IS JELZI, JOBBRA KELL FORDULNI.

 

CÉLEGYENESBEN!

 

BIZONY, MEGTALÁLTAM A VÉCÉT! AZ ÁLLOMÁS MINDEN RÉSZÉTŐL LEGALÁBB 5-6 PERC SÉTÁRA VAN EGY TÖK LOGIKÁTLAN HELYEN, DE TÉNYLEG LÉTEZIK! AZT PEDIG MÁR CSAK A TISZTESSÉG KEDVÉÉRT IS IDE KELL TENNI, HOGY EGYÁLTALÁN NINCS OLYAN ÁLLAPOTBAN, MINT AMIRE AZ AJTÓBAN SZÁMÍTOTTAM.

 

VISSZAFELÉ AZÉRT CSEKKOLTAM, HOGY CSAK ÉN VAGYOK HÜLYE, VAGY TÉNYLEG CSAK ILYEN BONYOLULTAN LEHET HUGYOZNI AZ ÁLLOMÁSON, AMIN NAPONTA TÍZ-, HA NEM SZÁZEZREK FORDULNAK MEG. ÉS AMINT A KÉPEN IS LÁTSZIK, VAN EGYÉBKÉNT EGY MOSDÓ KÖZELEBB AZ ETELE TÉRI FELJÁRÓHOZ A BUSZPÁLYAUDVARNÁL – CSAK AZ EGYÁLTALÁN NINCSEN KITÁBLÁZVA ÚTKÖZBEN.

 

Félve kérdezem: vajon nagy kérés lenne, hogy legyen egy nyilvános vécé lent az aluljáróban?

 

FRISSÍTÉS (17:05): A MÁV szóvivője cikkünk megjelenése után annyit reagált, hogy keresik az önkormányzatot, hogy hogyan tudnának az utasoknak méltó illemhelyiséget biztosítani a fővárosi fenntartású aluljáróban, ahova a MÁV Start pénztára is átkerült.

 

FOTÓK: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az ötcsillagos római főpolgármester állította le a projektet: az Örök Város „örökké antifasiszta marad“. De tényleg ez a valós indok?

Hetvenöt éve dobták le az amerikaiak Hirosimára az atombombát, ami azonnal megölt 78 000 embert. Máig több, mint tízezer nukleáris töltet van a világban.

A demokrata elnökjelölt kampánycsapata szerint a kérdés eleve abszurd volt, amire abszurd választ kellett adni.

Huszonnyolcadik napja zajlanak a kormányellenes tüntetések Bulgáriában.

De lát-e abban problémát a polgármester Balogh Csaba, hogy a Momentum is egy megvágott felvétellel cáfolta a DK állításait? Megkérdeztük.

Egyre több követője van az osztályharcot hirdető TikTok-fiókoknak, az újbalos tiniknek a koronavírus-járvány is a kezére játszik. Egyelőre azonban az alt-rightot is viszi a lendület.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás