+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. november 29. péntek, 13:23
Két hónapot fog az afrikai országban tölteni a volt holland EP-képviselő.

Két hónapig Nigerben önkénteskedik Judith Sargentini az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának kötelékében, erről maga a volt holland EP-képviselő számolt be közösségi oldalain – vette észre az Azonnali.

 

 

A politikus még október közepén kezdett bele az önkéntes munkába.

 

Mint írja, Nigerben olyan menekülteket fogadnak, akik Líbiából, Nigériából vagy Maliból érkeznek.

 

A VOLT HOLLAND EP-KÉPVISELŐ IMMÁR ÖNKÉNTESKÉNT NIGERBEN. FORRÁS: JUDITH SARGENTINI / FACEBOOK

 

Sargentini azután került a figyelem középpontjába Magyarországon, hogy ő készíthetett a magyar jogállamisággal kapcsolatosan jelentést az Európai Parlamentben, amely végül igen kritikus hangot ütött meg az Orbán-kormánnyal szemben. Utóbbit elfogadta az EP, így meg is indult a hetes cikkelyes eljárás Magyarországgal szemben. Arról, hogy mennyi igazság és mennyi csúsztatás volt Sargentini jelentésében, még itt írtunk korábban. Azt pedig ide kattintva lehet elolvasni, hogy hogyan áll az eljárás egy év után. 

 

Az, hogy Sargentini civil lett, nem meglepő, hiszen már 2018-ban bejelentette: visszavonul a politikától, így nem is indult az idei európai parlamenti választáson. Arról akkor még nem tudott beszámolni, hogyan folytatja karrierjét.

 

Érdekesség, hogy a volt politikus borítóképe Facebook-on még mindig az egyik magyar tüntetésen feltartott „Köszönjük, Sargentini” tábláról szóló fotó. Sargentini úgy tűnik, azóta is nyomon követi a magyar politikai élet alakulását, például megosztott több, az ellenzéki Karácsony Gergely főpolgármesteri győzelméről szóló cikket Twitterén október 13-án, az önkormányzati választás napján. Míg éppen pénteken az Euronews egy cikkét retweetelte, amely Varga Judit igazságügyi miniszter jogállamisággal kapcsolatos meglátásait kritizálja. Varga felvetéseivel kapcsolatban az Azonnali is írt elemzést, ez itt olvasható

 

FOTÓ: Judith Sargentini / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Marosvásárhelyi Rádió műsorvezetői csütörtök esténként sikeresen teremtenek olyan hangulatot, amiben a rádióhallgató azt érzi: egy mikrofontól mentes baráti beszélgetésbe csöppent bele.

Miközben a világ Joe Bidenra figyelt, az internet népe Bernie Sandersből csinált sztárt.

A közfeladatok ellátását veszélyeztető kormányzati intézkedésekről szóló kampány összesen 22 millió forintjába kerül a budapestieknek.

Korábban António Costa azt nyilatkozta, nem áldozná fel a most tanuló generációt, a katasztrofális járványadatok most más álláspontra terelték.

Az FFP2-szájmaszkok áfáját meg eltörölték.

A kormányinfón megtudtuk azt is, hogy később a háziorvosnál sem lehet majd regisztrálni a koronavírus elleni vakcinára.

A máltai miniszterelnök azt is fontosnak tartja, hogy az új okmány segítse, ne pedig akadályozza a szabad mozgást.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás