+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. november 26. kedd, 11:57
Hogyan lett a DK-s irányítású hetedik kerület kommunikációs vezetője Dömsödi Gábor, aki korábban még az LMP színeiben indult az országgyűlési választáson? Belép-e a DK-ba, és akar-e még polgármester lenni azután, hogy Pásztón ismét hiába indult ősszel? Dömsödi Gábor nemcsak, hogy ezekre is válaszolt az Azonnalinak, de még egy ígéretet is tett.
„Miért kéne nekem belépni a DK-ba? Sem én nem akarok belépni, sem ők nem akarják ezt,

 

nem is értem a kérdést" – így válaszolt az Azonnali megkeresésére Dömsödi Gábor korábbi tévés műsorvezető és pásztói polgármester, akiről a Hír TV írta meg, hogy a hetedik kerületi, a DK-s Niedermüller Péter irányította önkormányzat kommunikációs vezetője lesz. Vagyis Dömsödi szerint attól még, mert egy önkormányzat ügyeivel foglalkozik, nem kell párttagnak lennie, hiszen a munkaköri leírásában sincs ilyesmi kikötve.

 

A média világából politikai pályára lépő Dömsödi Gábor 2014-től Pásztó független polgármestere volt. Ám miután az LMP jelöltjeként elindult a 2018-as országgyűlési választáson, ahol kikapott, feloszlatta magát a város fideszes többségű testülete, hogy időközi választásra kerülhessen sor. Dömsödi szoros versenyben, de ezt is elvesztette, így a fideszes Farkas Attila lett Pásztó vezetője. Idén ősszel Dömsödi ismét megpróbálta legyőzni Farkast, ám ekkor már kétharmados vereséget szenvedett.

 

Álláskeresésbe fogott, miután nem lett polgármester

 

Hogy hogyan kezdett egy DK-s vezetésű önkormányzat sajtóügyeivel foglalkozni, mikor korábban LMP-s képviselőjelölt volt, arra úgy felelt:
szerinte hagyni kell a pártpolitika kérdését. „Nekem jól beazonosítható a nevem: Dömsödi Gábor. Az emberek tudják mit képviselek, jelentsen ezt jót vagy rosszat valaki számára. Ez a DK-tól vagy az LMP-től teljesen független".

 

Hozzátette: ha ő pártpolitikai karriert akart volna csinálni, akkor már az MSZMP-be is beléphetett volna,

 

de azt mondta erre, „köszönöm szépen, nem”.

 

„Én a politikai pályáról álltam vissza a szakmai pályára” – hangsúlyozta.

 

A felvetésre, hogy azért ha annyira távol állna tőle Nidermüller Péter, akkor nem dolgozna neki, úgy válaszolt, ez természetes, volt is olyan
politikus, akit nem keresett volna meg azzal, hogy dolgozni szeretne nála.

 

Dömsödi Gábor ugyanis több helyen is jelezte, hogy állást keres, miután nem választották polgármesterré, de a hetedik kerülettől kapta az első ajánlatot,

 

és örömmel ment oda.

 

Költözni csak a házfelügyelőknek kell

 

Hogy a hetedik kerületbe fog-e költözni, arra Dömsödi azt mondta: nem jó kérdés, mert ahhoz, hogy valaki Erzsébetváros kommunikációját vigye, nem kell ott lakni, elég az ügyeket ismerni, ráadásul neki mind a sajtóban, mind pedig az önkormányzati szférában van tapasztalata, ami nem sok emberről mondható el.

 

„Csak akkor kéne ideköltöznöm, hogyha házfelügyelői állást kaptam volna, mert az elszakíthatatlan a lépcsőháztól”. Hozzátette: „számomra az a kérdés, hogy izgalmas és fontos-e a munka, amit végeznem kell, hogy sokrétűek lesznek-e a feladataim, ezekre pedig a válasz igen.” Példának említette, hogy a bulinegyed kérdésétől kezdve számtalan probléma van a kerületben, amiket kihívás lesz megoldani.

 

Arról is beszélt, nagyon könnyű ott kommunikációs vezetőnek lenni, ahol a polgármester jól beszél.

 

„Múlt hét szerda óta dolgozom itt, és figyelem a polgármester nyilatkozatait. Szerencsére nincsen velük semmi probléma, tapasztaltabb politikus ő nálam, nem kell tréningeznem őt”

 

– mondta a DK-alelnök Niedermüllerről, aki idén májusig EP-képviselő volt,

 

Már megvan az új ellenzék

 

És hogy szeretne-e még a jövőben Pásztón polgármester lenni? Dömsödi Gábor erre határozott nemmel felelt: sem a nógrádi városban, sem máshol nem kíván ilyen posztot betölteni. Arra a kérdésre, hogy miért nyerhetett nagyot a Fidesz Pászton, nem tudott válaszolni.

 

„Számomra tanulságos eset volt, hogy elvégzi az ember a munkát, és nincs meg a gyümölcse. De hát van ilyen az élet más területén is, nem szabad ezzel foglalkozni.”

 

Azzal kapcsolatban, hogy tartja-e még, hogy szükség van új ellenzékre, úgy válaszolt: igen, de nem biztos abban, hogy ez az új ellenzék nem
születetett már meg menetközben. „Ha a tavaly áprilisi választásokon olyan lett volna az ellenzék, mint a mostani önkormányzatin, akkor én ma Nógrád megye országgyűlési képviselője lennék.”

 

Hogy új pártok nélkül lehet-e új ellenzék, arra a felvetésre azt mondta:

 

reklámszakemberként úgy látja, egy új párt felépítése borzasztóan sok pénzbe kerül, ezért azt nem javasolná.

 

Inkább „új szemlélet kell, ami részben már megvan” szerinte.

 

Dömsödi Gábor végezetül megígérte: ha egyszer valaki felkéri arra, hogy lépjen be egy pártba, és ő erre igent mond, azt az Azonnalival fogja először tudatni.

 

FOTÓ: Bukovics Martin / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Felesleges, hasznavehetetlen, messzi földön gyártott ajándéktárgyak helyett kultúrértékkel bíró, elvitathatatlan funkcionalitású és finom dolgot a fa alá!

Dúró Dóráék jöttek, égettek, sepregettek, hazamentek az Erdéllyel való egyesülésről szóló román nemzeti ünnep napján.

A Fidesz évtizedes sikerének két alapeleme terén is komoly kihívásokkal néz szembe a járvány miatt Orbán Viktor. A Paradigma Intézet az Azonnalin!

Mostantól december 24-ig minden egyes nap adunk egy karácsonyi ajándéktippet. Kreatívat, jót, webáruházmenteset.

Ivan Korčok a Szlovákia melletti kiállást tartja a kötelességének, szerinte a V4-es partnereknek hozzá kell szokniuk, hogy Szlovákiának is lehet véleménye.

Erről számolt be az ENSZ segélyezésért felelős vezetője, aki jövőre 35 milliárd dollárból akar segíteni a rászorulókon.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás