+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. november 26. kedd, 11:57
Hogyan lett a DK-s irányítású hetedik kerület kommunikációs vezetője Dömsödi Gábor, aki korábban még az LMP színeiben indult az országgyűlési választáson? Belép-e a DK-ba, és akar-e még polgármester lenni azután, hogy Pásztón ismét hiába indult ősszel? Dömsödi Gábor nemcsak, hogy ezekre is válaszolt az Azonnalinak, de még egy ígéretet is tett.
„Miért kéne nekem belépni a DK-ba? Sem én nem akarok belépni, sem ők nem akarják ezt,

 

nem is értem a kérdést" – így válaszolt az Azonnali megkeresésére Dömsödi Gábor korábbi tévés műsorvezető és pásztói polgármester, akiről a Hír TV írta meg, hogy a hetedik kerületi, a DK-s Niedermüller Péter irányította önkormányzat kommunikációs vezetője lesz. Vagyis Dömsödi szerint attól még, mert egy önkormányzat ügyeivel foglalkozik, nem kell párttagnak lennie, hiszen a munkaköri leírásában sincs ilyesmi kikötve.

 

A média világából politikai pályára lépő Dömsödi Gábor 2014-től Pásztó független polgármestere volt. Ám miután az LMP jelöltjeként elindult a 2018-as országgyűlési választáson, ahol kikapott, feloszlatta magát a város fideszes többségű testülete, hogy időközi választásra kerülhessen sor. Dömsödi szoros versenyben, de ezt is elvesztette, így a fideszes Farkas Attila lett Pásztó vezetője. Idén ősszel Dömsödi ismét megpróbálta legyőzni Farkast, ám ekkor már kétharmados vereséget szenvedett.

 

Álláskeresésbe fogott, miután nem lett polgármester

 

Hogy hogyan kezdett egy DK-s vezetésű önkormányzat sajtóügyeivel foglalkozni, mikor korábban LMP-s képviselőjelölt volt, arra úgy felelt:
szerinte hagyni kell a pártpolitika kérdését. „Nekem jól beazonosítható a nevem: Dömsödi Gábor. Az emberek tudják mit képviselek, jelentsen ezt jót vagy rosszat valaki számára. Ez a DK-tól vagy az LMP-től teljesen független".

 

Hozzátette: ha ő pártpolitikai karriert akart volna csinálni, akkor már az MSZMP-be is beléphetett volna,

 

de azt mondta erre, „köszönöm szépen, nem”.

 

„Én a politikai pályáról álltam vissza a szakmai pályára” – hangsúlyozta.

 

A felvetésre, hogy azért ha annyira távol állna tőle Nidermüller Péter, akkor nem dolgozna neki, úgy válaszolt, ez természetes, volt is olyan
politikus, akit nem keresett volna meg azzal, hogy dolgozni szeretne nála.

 

Dömsödi Gábor ugyanis több helyen is jelezte, hogy állást keres, miután nem választották polgármesterré, de a hetedik kerülettől kapta az első ajánlatot,

 

és örömmel ment oda.

 

Költözni csak a házfelügyelőknek kell

 

Hogy a hetedik kerületbe fog-e költözni, arra Dömsödi azt mondta: nem jó kérdés, mert ahhoz, hogy valaki Erzsébetváros kommunikációját vigye, nem kell ott lakni, elég az ügyeket ismerni, ráadásul neki mind a sajtóban, mind pedig az önkormányzati szférában van tapasztalata, ami nem sok emberről mondható el.

 

„Csak akkor kéne ideköltöznöm, hogyha házfelügyelői állást kaptam volna, mert az elszakíthatatlan a lépcsőháztól”. Hozzátette: „számomra az a kérdés, hogy izgalmas és fontos-e a munka, amit végeznem kell, hogy sokrétűek lesznek-e a feladataim, ezekre pedig a válasz igen.” Példának említette, hogy a bulinegyed kérdésétől kezdve számtalan probléma van a kerületben, amiket kihívás lesz megoldani.

 

Arról is beszélt, nagyon könnyű ott kommunikációs vezetőnek lenni, ahol a polgármester jól beszél.

 

„Múlt hét szerda óta dolgozom itt, és figyelem a polgármester nyilatkozatait. Szerencsére nincsen velük semmi probléma, tapasztaltabb politikus ő nálam, nem kell tréningeznem őt”

 

– mondta a DK-alelnök Niedermüllerről, aki idén májusig EP-képviselő volt,

 

Már megvan az új ellenzék

 

És hogy szeretne-e még a jövőben Pásztón polgármester lenni? Dömsödi Gábor erre határozott nemmel felelt: sem a nógrádi városban, sem máshol nem kíván ilyen posztot betölteni. Arra a kérdésre, hogy miért nyerhetett nagyot a Fidesz Pászton, nem tudott válaszolni.

 

„Számomra tanulságos eset volt, hogy elvégzi az ember a munkát, és nincs meg a gyümölcse. De hát van ilyen az élet más területén is, nem szabad ezzel foglalkozni.”

 

Azzal kapcsolatban, hogy tartja-e még, hogy szükség van új ellenzékre, úgy válaszolt: igen, de nem biztos abban, hogy ez az új ellenzék nem
születetett már meg menetközben. „Ha a tavaly áprilisi választásokon olyan lett volna az ellenzék, mint a mostani önkormányzatin, akkor én ma Nógrád megye országgyűlési képviselője lennék.”

 

Hogy új pártok nélkül lehet-e új ellenzék, arra a felvetésre azt mondta:

 

reklámszakemberként úgy látja, egy új párt felépítése borzasztóan sok pénzbe kerül, ezért azt nem javasolná.

 

Inkább „új szemlélet kell, ami részben már megvan” szerinte.

 

Dömsödi Gábor végezetül megígérte: ha egyszer valaki felkéri arra, hogy lépjen be egy pártba, és ő erre igent mond, azt az Azonnalival fogja először tudatni.

 

FOTÓ: Bukovics Martin / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Trianon következménye a vízfejűség és az együttélés kultúrájának elvesztése is, azt pedig el kell felejteni, hogy „mindent vissza”. Videó.

Eddig a nyilvánosság előtt nem ismert momentumosok jelentkeztek Fekete-Győr András helyére, de még nagyobb a verseny az elnökségi helyekért.

Hamarosan nyithatnak a fürdők, múzeumok, színházak, és ha minden jól megy, két hét múlva már személyesen is kérdezhetnek az újságírók kormányinfón. A részletek!

Ezt azután mondta nekünk, hogy erdélyi magyar extremizmusról és az erőszak veszélyéről értekezett hosszasan.

Ungváry Krisztián segédletétől kezdve az Ismerős arcokén át a legkülönfélébb módon várhatunk megemlékezést. Mutatjuk, mit!

A filmcsatornák hétvégi délutánjainak egyik legstabilabb szereplője szinte semmit nem vesztett minőségéből.

A svéd fővirológus bírálta országa járványügyi kezelését, noha maga találta ki a különutat. Most elismerte: túl sokakat vesztettek el.

A hét kérdése

Egy etnikailag sokszínűbb Nagy-Magyarországban a politikai térkép is egészen más lenne, mint most. Hogy mennyire, arról csináltunk egy szavazást!

Azért ide elnéznénk

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Mi fog történni az albérletpiaccal a koronavírus-járvány miatt kibontakozó gazdasági válság hatására? Június 9.

Ipari stílusű bútorok, munkavédelmi plakátok és sok más június 13-án.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás