Dömsödi: Az LMP-ben felülkerekedett a középszer

2018.07.19. 09:35

A parlamenti választásokon LMP-s színekben induló Dömsödi Gábor azzal a feltétellel vállalta a jelöltséget, hogy lesz összefogás. Ami végül nem lett: szerinte átverték. Mi több: szerinte Szél Bernadett a kampány végén egy álomvilágban élt. A pásztói polgármester mesélt nekünk arról, hogy miről győzködte Dobrev Klára, hogy miért alkalmatlan Schmuck Erzsébet, és arról is, hogy szerinte mire készül Ungár Péter.

Dömsödi: Az LMP-ben felülkerekedett a középszer

Mondható önről, hogy LMP-s politikus?

Nem.

Miért nem?

Mert nem vagyok LMP-s politikus. Csak az LMP színeiben indultam az országgyűlési választáson.

De vallja vagy vallotta azokat az értékeket, amiket az LMP képvisel?

Jó kérdés.

Melyik értékeket? Amiket az LMP februárban, áprilisban, tegnapelőtt képviselt, amiket most képvisel, vagy amiket holnap fog képviselni? Nem igazodom el bennük.

Illetve eligazodom, de erről nem kívánok beszélni. Akkora bajban van az ellenzék, hogy nem akarom őket tovább ócsárolni.

De ha nem tudja, hogy mit képviseltek, akkor miért vállalta el, hogy a képviselőjelöltjük lesz?

Amikor elvállaltam, tudtam, hogy mit képviselnek. Amit nem tudok, hogy ma mit képviselnek.

Akkortájt mit képviseltek?

Zöld értékeket. Középen voltak az ideológiai tengeren. De nem ez, hanem az a pragmatikus szempont volt fontos az LMP-ben, hogy nem volt vállalhatatlan. Az LMP-vel volt esély arra, hogy itt helyben legyőzzük a Fidesz jelöltjét. Én ezt a választást meg akartam nyerni. Gulyás Mártonék közvélemény-kutatása teljesen pontos számokat hozott ki: ők arra is rákérdeztek, mi történne akkor, ha csak egy jelölt állna szemben a Fidesszel. Ott nekem volt a legnagyobb támogatottságom, lett volna esélyem a fideszes jelölttel szemben. És itt jön képbe az LMP. Mert az elképzelhetetlen, hogy egy DK-s átszavazzon a Jobbikra, vagy egy jobbikos a DK-ra. Az LMP-re viszont át tud szavazni egy jobboldali és egy baloldali választó is.

Tehát akkor nem csak az értékazonosság, hanem a taktikai okok is közrejátszottak döntésében, miszerint az LMP színeiben indul 2018 tavaszán?

Az elsődleges a taktikai ok, de az értékazonosság is fontos. Ha nincs értékazonosság, az kizáró ok. Én a függetlenségemet nem nagyon akartam feladni. Nekem nagyon megfelel, hogy én totál független vagyok, és azt mondom, amit én akarok, és nem mondják meg, hogy mit kell mondanom. És pártfegyelmit sem kapok, ha mást mondok, mint amit kellene.

De akkor miért nem függetlenként indult?

Mert nem lehet függetlenként országgyűlési választáson indulni. Függetlenként el lehet indulni polgármesternek, mert a polgármesterségnél a személy számít. De egy országgyűlési választáson – ahogy sajnos láttuk is – az alkuk számítanak. Ha elindulok független jelöltként, nem tudok felajánlani semmit sem azért, hogy támogassanak a pártok. A pártok egymásnak viszont igen. Én mindezt végiggondoltam, és azért mondtam az LMP-nek igent, mert ez így megnyerhetőnek tűnt.

Ezek szerint ők keresték meg önt, és nem ön őket?

Ők kerestek meg. Engem majdnem mindegyik ellenzéki párt megkeresett. A Jobbik és a Momentum nem. De nemet mondtam mindenkinek. Amikor az LMP-sek megkerestek, először nekik is nemet mondtam. Aztán elmentem egy Új Kezdet-tanácskozásra Gödöllőre, és rájöttem, hogy ebből nem lehet kimaradni. Azt mondtam magamnak, hogy ha okoskodok, meg nem vagyok megelégedve azzal, ami van, akkor nem maradhatok ki. Az erkölcstelen lenne. Ezután mondtam nekik igent.

Az előzmény az volt, hogy Gödöllőn, még az előadás előtt odajött hozzám Schmuck Erzsébet, hogy tudja, én népszerű vagyok Nógrád megyében, és arra gondolt, hogy legyek az LMP jelöltje. Azt mondtam neki, hogy nagyon köszönöm, de semmi esetre sem vállalom, mert nem akarok országgyűlési képviselő lenni.

Schmuck Erzsébet erre azt válaszolta nekem, hogy nem kell nyerni. Ez betalált egy olyan hiú embernek, mint amilyen én vagyok.

Fájt, hogy nem hisznek önben még az LMP-sek sem?

Nagyon. Azzal, hogy azt mondta, hogy nem kell nyerni, kiütött. Mondtam neki, hogy ne vicceljen már, ha én elindulok, akkor nyerni akarok. Ezek után megnéztem az előadást, elszégyelltem magam, majd írtam Schmuck Erzsébetnek egy SMS-t, hogy gondolkozom az induláson. Egy hét után mondtam neki, hogy lehet róla szó, beszéljünk. Egyetlen feltételem volt: hogy legyen összefogás a pártok között.

Ami nem lett.

Nem lett. De én akkor azt mondtam, hogy csak abban az esetben indulok, ha lesz összefogás, hiszen egyébként nincs értelme. Schmuck Erzsébet pedig megígérte, hogy ha pártszinten nem is, de a kiemelt jelöltek között mindenféleképpen lesz koordináció.

Mit jelent az, hogy kiemelt jelölt?

A kiemelt jelölt az LMP-ben azt jelentette, hogy nem egymillió forint jutott rá, hanem kettő.

Ön kiemelt jelölt volt?

Én igen. Mint az egyik legesélyesebb. De nem lett összefogás. És láttuk, hogy azokat, akik összefogáspártiak voltak, kizárják, vagy fegyelmit kapnak. Pedig nekem megígérték. 

Schmuck Erzsébet – aki akkor kampányfőnök is volt – nem kapott fegyelmit, pedig nekem ő volt az, aki megígérte, hogy lesz összefogás.

(Az interjút az LMP etikai bizottságának keddi döntése előtt készítettük, amely mind Szél Bernadettet, mind Ungár Pétert – az Azonnali egyik tulajdonosát – és Schmuck Erzsébetet is elmarasztalta – a szerk.)

Akkor tényleg nincs jogállam az LMP-ben? Valaki kap büntetést azért, amiért más nem kap?

Én nem értem, hogy mi van az LMP-ben. De az beszédes, hogy ők sem akarják, hogy LMP-tag legyek, és én se lennék már az.

Nem akarják?

Nem. Amióta a választás lezajlott, nem nagyon vagyunk kapcsolatban. Egyszer beszéltem Szél Bernadettel, amikor itt felállt a testület. Mondta, hogy micsoda disznóság, ha tudnak, segítenek. Ungár Péterrel többször beszéltem, vele jó viszonyban vagyok. Ő egy elég érdekes fiú.

Ő sem kérte, hogy lépjen be a pártba?

Senki nem kért. Egy ilyen palit nem akarnak látni egy pártban. Én egy független ember vagyok, mindig azt fogom mondani, amit gondolok. Ebből nagyon sok problémám adódott már a szocializmusban is. A közgázról is kirúgtak, mert elmondtam a véleményemet a szocializmus politikai gazdaságtanáról.

Most a demokratikus pártokban ugyanolyan rossz a helyzet a szólásszabadság ügyében, mint a szocializmusban egy egyetemen?

Szerintem most általánosságban rosszabb a helyzet. Az egyetemhez képest mindenképpen. Azt nem tudom, hogy a pártokban mi van, mert nem voltam egyetlen pártban sem.

De akart?

Nem akartam, de beléptem volna, ha ennek lett volna értelme, ha ezzel segítettem volna az LMP-nek.

Önnek volt csapata az országgyűlési választási kampányban?

Nekem soha nem volt. De nem ezen múlt. Az LMP-nek egyébként nincsenek emberei. Nógrád megyében gyakorlatilag nem volt senki. Volt egy lány, aki szervezte a dolgokat, de például amikor leadta az ajánlóíveket, nem írta alá őket, így amiket mínusz tíz fokban összegyűjtöttünk, azokat mind megsemmisítették. Itt voltunk egy nappal a leadás előtt, és nem volt aláírás. Ekkor eljött az LMP összes aktivistája, akik állati jó fejek voltak. Ez volt a legjobb nap a kampányban. Egy nap alatt összegyűjtöttük az aláírásokat. Így lehetne csinálni. Ha annyi LMP-s aktivista lenne minden megyében, mint ahányan az egész országban vannak, sikeres lehetne a párt.

Amikor igent mondott nekik, tudta, hogy ez a helyzet az LMP-ben?

Dehogy tudtam. De ők se tudták.

Nem tudja a párt, hogy mi a helyzet náluk?

Hogy nincsenek aktivisták? Szerintem nem tudták, hogy mennyire rossz a helyzetük.

Schmuck Erzsébet hiába volt kampányfőnök, szerintem annyira nem értett ehhez az egészhez, hogy azt se tudta, mi a helyzet. Totál alkalmatlan. Ezt egyébként neki is megmondtam

telefonon a választás után. Egyrészt megmondtam neki, hogy átvert, másrészt meg azt, hogy minderre alkalmatlan.

Ha tudta volna, hogy ez a helyzet szervezetileg, szervezettségben az LMP-nél, akkor is igent mondott volna nekik?

Ha az akarás meglett volna benne, akkor igen. Azt gondoltam – és ezt mondtam mindenhol –, hogy ez a párt abszolút értékalapon működik, és azt képviselik, amit mondanak. Azt gondoltam, hogy egy kispárt azért jó, mert abban nincsenek megélhetési politikusok. Pedig még egy kispártban is vannak.

Kik a megélhetési politikusok az LMP-ben?

Azt nem tudom. Akiket ismerek, azok nem azok. De olvastam egy nagyon jó cikket a Magyar Narancsban az LMP-ről, amiben volt egy mondat arról, hogy vannak olyan tagok, akik már csak azért sem akarják, hogy bővüljön a párt, mert tudják, hogy szerény képességűek, és nem akarják kitenni magukat a konkurenciának.

Félnek a szabad versenytől?

Igen. Nagyon sajnálom, mert egy nagyon jó lehetőségekkel bíró párt volt. Én már szavaztam az LMP-re, de nem voltam LMP-fan. Pont Schiffer András miatt. Vele volt egy-két vitám. Hétköznapi dolgokban nagyon nem értünk egyet. Nagyon okos pali, de nem alkalmas arra, hogy ilyen szinten politizáljon.

Mi siklott félre ön szerint az LMP-nél?

Ezt nem tudom megmondani. Valószínűleg az történt, hogy a középszer felülkerekedett az értékeken, és a megélhetés került az előtérbe. Szél Bernadett egyik parlamenti felszólalása után, aminek az volt a vége, hogy „miniszterelnök úr, most mi jövünk!”, azt mondtam, hogy hűha. De ott volt Hadházy Ákos is, akivel szintén kapcsolatban vagyok. Már ő sem párttag.

Most, hogy ő is megvált a párttól, beszélt vele valamit?

Abban maradtunk, hogy mi még biztos fogunk együtt dolgozni. Ha csinál valamilyen kezdeményezést, biztos, hogy segíteni fogom. Nagyon értékes embernek tartom őt.

Mit lát benne? Mitől olyan értékes Hadházy Ákos?

Végtelen nyugalmat látok benne, ami nagyon nehéz ezen a szinten. Következetességet, tisztességet, precizitást, hatalmas munkabírást. A mostani kor egyik legpozitívabb politikusának tartom.

Ha már így csalódott az LMP-ben...

Nem csalódtam, én az LMP-t csak nem értem. Az disznóság, hogy nekem azt mondták, hogy lesz összefogás, majd nem volt. Ezzel engem átvertek.

Arról tud, hogy voltak-e itt a választókerületben tárgyalások például a DK-val?

Dobrev Klárával beszéltem többször, aki próbált engem lebeszélni az LMP-ről, és erősködött, hogy legyek helyette DK-s jelölt.

Mondtam neki, hogy ez vicces lenne. Klárának azt is felvetettem, hogy támogassanak ők engem. Erre azt mondta, hogy nem tehetik meg. Én a saját érdekemben senkit nem hívtam, inkább engem hívogattak. Az volt az érdekes, hogy rajtam keresztül próbáltak egymáshoz kapcsolatot teremteni a pártok.

Mi a helyzet a mostani polgármester-választáson? Elfogadja a támogatást az LMP-től vagy bárki mástól?

Engem bárki támogathat, de én a pártok támogatását nem keresem. Hadd mondjam azt, hogy

én itt helyben, Pásztón jobb brand vagyok, mint az LMP, a DK, az MSZP, a Jobbik vagy bármi más. Bármelyik ellenzéki pártnál jobb vagyok.

Lehet, hogy a Fidesznél rosszabb, ez majd kiderül.

Mi lesz akkor, ha ezek a pártok bejelentik, hogy támogatják önt?

Miért jelentenék be?

Mert akkor nem kell magyarázkodniuk, hogy miért nincs saját jelöltjük.

Miért kellene, hogy legyen jelöltjük egy kisvárosban? Nincs is pártszervezetük. Pásztón a Fideszen kívül csak az MSZP-nek meg a Jobbiknak van.

Képviselőjelöltje a Munkáspártnak is van.

Van egy kis csapat, akik engem támogatnak, abban van jobbikos is. Egy kisvárosban engem nem érdekel, ki jobbikos, ki DK-s, ki szocialista, ki munkáspárti. Tudom, hogy ki a jó ember és ki nem. És minden pártban vannak jó emberek.

A Fideszben is?

Igen.

Itt helyi szinten ki a jó ember a Fideszben?

Nem fogom megmondani, de többen is. Annyit mondok csak, hogy a Fidesz jelöltjei közül van kettő, akiket szívesen látnék a képviselő-testületben. De vannak, akiket még szívesebben, így ha én választhatnám meg a nyolctagú testületet, akkor ez a két fideszes sem lenne benne. A 39 önkormányzati képviselő-jelölt közül van legalább 15, akit én jó embernek tartok.

Ön volt már polgármester egy nógrádi faluban, Bokorban, most pedig egy városban, Pásztón. Mi a különbség a kettő között?

Teljesen külön szakma egy kistelepülési polgármester, mint egy városi. Annyi köze van a kettőnek egymáshoz, mint a sebészorvosnak és egy baromi jó ápolónőnek. Teljesen más kell hozzá.

Ön melyikben jobb?

Én ebben jobb vagyok. A falusi polgármesterség már nem elégít ki. Amit ott tudtam segíteni, azt megtettem. Itt viszont minden nagyon pörög, egyik döntés jön a másik után. Itt állati kreatívnak kell lenni. Kreatívabbnak kell lenni, mint tévés producerként. Ugyanaz kell ehhez is, mint a régi életemhez. És minek után mindig saját cégem volt, ahol ügyvezető voltam, jobb előiskolám nem is lehetett volna erre.

Mit sikerült elérnie Pásztón?

Állati jól állunk. Négy év alatt 50 százalékkal nőtt a város adóerő-képessége. Szerintem kevés olyan település van az országban, ami ezt magáénak mondhatja. Az iparűzési adó pedig 252 millióról 430 millióra nőtt.

Ezt látják a helyiek is?

Nem. Meg nem is tudják azt, hogy ez mit jelent. A helyiek azt látják, hogy nincs lenyírva a fű, hogy idehordják a szemetet, hogy koszos a város.

Mit tud nekik felmutatni?

Azt, hogy becsületes vagyok, és értek hozzá. Ezt vagy észreveszik, vagy nem. Mindenhez idő kell. Először is mínuszosból pozitív szaldójú várost kell csinálni. Ez megtörtént. Az, hogy 178 millió forint plusz került be a város 1,35 milliárdos költségvetésébe, az nagyon sok, miközben egy csomó költséget csökkentettünk. Először meg kell lennie a pénznek, és utána lehet építkezni.

De az építkezés is úgy kezdődik, hogy először meg kell terveztetni, és be kell adni rá a pályázatot. Már nyertünk 2,2 milliárd forint pályázati pénzt, ez már itt van a számlánkon. Két éven belül megépül a szabadtéri színpad, a szabadtéri mozi, a tanuszoda, a csúszdapark. Akkor majd látszódni fog, mit csinált a Dömsödi.

Engem azért kell gyorsan lemondatni most, mert ha ezek megépülnek, akkor már nehéz lesz.

Vannak, akik segítik a kampányát?

Igen. Én egy darab aláírást sem gyűjtöttem össze, a barátaim és a támogatóim gyűjtötték össze. Nem azért, mert ez nekem derogál. Csak méltatlannak tartom, hogy nekem most kampányolnom kell. Amire időm sincs, annyi a munkám. De erről nem a város tehet.

Nem is fog kampányolni?

Csak az utolsó két hétben talán.

És miből? Megint a saját pénzéből, mint négy éve?

Nincs már pénzem, így pénzes kampány sem lesz. Csak ki fogok menni az utcára, ahol majd bárki odajöhet és felteheti a kérdéseit.

És ha felbukkannának ellenzéki pártok, amik adnának pénzt?

Nem örülnék neki.

Nem fogadná el?

Nem.

Akkor nem akar ön lenni az újabb Rokker Zsolti?

Erdei Sándornak lehet, hogy erre szüksége volt, nekem erre nincs szükségem. Ha három és fél év polgármesterség után nekem kampányolnom kell, akkor baj van. A munkámmal kampányolok minden nap.

Az LMP-s kalandját megbánta?

Nem. Mindent úgy kell vizsgálni, hogy adott helyzetben jó döntést hoztál-e. Ezekből nagyon sokat lehet tanulni, én is rengeteget tanultam belőle.

Például mit?

Azt, hogy hogyan működnek a pártok, hogyan működik a pártpolitika. Hogy szabad-e ebben részt venni.

És az lett a tanulság, hogy nem szabad?

Ebben a jelenlegiben nem.

Akkor ez egy elég erős kritika az LMP-nek.

Nem csak az LMP-nek, mindegyik pártnak. Nem tudom, ki mondta, de annak totálisan igaza volt, aki szerint új ellenzékre van szükség. Én a kormánypártot is leváltanám. Sőt. Őket váltanám le először. De akkor is szükség van új ellenzékre.

Ezt mondja Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester is.

Márki-Zay azon túl, hogy megválasztották Hódmezővásárhely polgármesterének, és van több diplomája, hol bizonyította, hogy tud várost vezetni, tud ellenzéket vezetni? Sehol.

Tök jó, hogy megnyerte a választást, de majd csak most derül ki, hogy mi lesz. Nagyon hasonló helyzetben van, mint Tétényi Éva volt Esztergomban. Nekem is mondták, hogy ilyen helyzetbe fogok kerülni Pásztón, én azonban tudtam, hogy nem, mert Tétényi Éva nem kötött kompromisszumot, amire ráment Esztergom. Én itt végig kompromisszumokat kötöttem.

Miért?

Mert a város jövője volt a tét, mert a pályázatok voltak a tétek, amiket ide kellett hozni. Be kellett fognom a szám. A fordulópont a salgótarjáni időközi polgármester-választás volt, amikor Kövér László megfenyegette a várost. Akkor jutottam el oda, hogy ezt már nem lehet hagyni. Írtam egy levelet, azzal kerültem be az ellenzéki média fősodrába. Onnantól viszont még jobban kellett vigyáznom, hogy az elindított pályázatok ne kerüljenek veszélybe. De most vagyunk a mértéknél.

Eddig az volt a feladatom, hogy jöjjenek ide a pénzek. Most meg az a feladatom, hogy maradjanak itt a pénzek, és jól használjuk fel őket. Nem mindegy, hogy a 2,2 milliárd forintos összeg a legjobb ajánlattevőhöz kerül-e. Ha nyílt közbeszerzés lesz, akkor van erre esély. Ha nem, akkor nem. Nekem most arra kell figyelnem, hogy ezt a pénzt a leghatékonyabban használjuk fel. Ebben vannak ütközéseim a kormánypárti képviselőkkel.

Ha már ennyire kritikus a pártokkal, és visszatérve kicsit Márki-Zay Péterre is: el tud képzelni sikeres politikust pártkereteken kívül?

Nem. De ezt nem én fogom megoldani, nem én leszek az ellenzék eljövendő vezére. Márki-Zay esetleg lehet. Ebben a történetben rá is szükség van, ahogy más emblematikus figurákra is.

Hadházy Ákosra? Lukácsi Katalinra?

Igen, rájuk is. Hozzájuk én is beállnék segíteni.

Vona Gábor? Schiffer András?

Akkor már lehet, hogy nem állnék be. Vonánál az előélete zavar. Az ember nem felejti el, miket mondtak régen.

Ez a baj a pártokkal. Önök itt elkezdtek sorolni neveket, amik rendben vannak, majd jön egy „ja, azt nem”. Minden pártban van egy „ja, azt nem”.

Minden pártban van olyan, akiért nem akarod vállalni a felelősséget. Elég nekem a saját mondataimért felelni.

Mint újságírótól és médiaszakembertől kérdezzük: mit érdemes most olvasni, mit érdemes most nézni a TV-ben?

Nem nézek TV-t.

Csak szerepel benne?

Igen, néha. De próbálom lemondani. Baromi fárasztó, mert fel kell menni miatta Pestre, és este 11-re érek haza utána. És nincs értelme. Sőt, kártékony is.

Azt mondta, azért szólalt meg, mert úgy érezte, hogy meg kell. Most akkor már károsnak tartja?

Persze, hát még rosszabb lett a helyzet. Kitettük a szívünket-lelkünket, és még rosszabb a helyzet. Én biztos voltam benne, hogy a Fidesz nem győz. Így legalábbis biztosan nem. Azt gondoltam, hogy egy minimális győzelmet arathatnak.

És mit olvas?

Magyar Narancsot olvasok: a vezércikkeket meg egy-két cikket. A HVG-ben a gazdasági elemzős cikkeket. Az Élet és Irodalomban a vezércikket, a TV-kritikát és Fáy Miklóst, hogy már megint milyen szemét. Meg a Páratlan oldalt. De mondom, a Magyar Narancs közelmúltbeli LMP-s cikke nagyon jó volt. Nem esett túlzásba, azt írta le, amit én is láttam.

Mit látott?

Járt Pásztón Szél Bernadett az április 8-i országgyűlési választás előtti héten szerdáján. Megmutattam neki a várost. Vártam rá 20 percet, mert telefonon beszélt. Mondta, hogy megvan a megállapodás a szocialistákkal. Mentünk 20 métert, mire káromkodott egyet, mert akkor jött a hír, hogy Karácsony Gergely azt mondta: mégsincs megállapodás. Ekkor közöltem vele, hogy visszalépnék a jobbikos javára. Miközben nem lépnék be a Jobbikba, az itteni jelöltjük egy teljesen vállalható, értelmes tag volt.

Mit szólt hozzá Szél Bernadett?

Azt mondta, hogy eszembe ne jusson, ő tárgyal a Jobbikkal, és a Jobbik vissza fog lépni, ő ezt elintézi. És ezt hitte is. Nem hazudott nekem.

Bernadett egy álomvilágban élt. És mindig ahhoz igazodott, akivel éppen találkozott.

Ha a feketék képviselőjével, akkor fekete lett, ha a fehérekkel, akkor fehér. Ungár Péter viszont egy érdekes figura.

Ő nem pont ugyanolyan, mint Szél?

Nem. Szerintem Ungár Péter most már egy-két hete tudja, mit akar.

Mit?

Szerintem fideszes politikus akar lenni.

És fog neki sikerülni?

Ha szétbomlasztja az LMP-t, akkor igen. Kár érte, mert értelmes fiú. De az is lehet, hogy felépíti az LMP-t, és lesz egy ellenzéki párt, ami legyőzi a Fideszt. Nem lehet tudni nála. Ő egy nagyon ügyes fiú. Ha egy ilyen pasas tele lesz hivatástudattal, és felismeri, hogy neki történelmi tetteket kell végrehajtania, akkor akár meg is csinálhatja. Egyébként hogy hová tart az LMP, az rajta múlik.

Visszatérve a médiához. Online sajtóból mit olvas?

Szinte mindent. Illetve leginkább a Facebookot. Nekem az az előnyöm, hogy olyan a baráti köröm, akik már hajnalban kelnek és csinálják a „lapszemlét”. Az ott megjelenő cikkeket, blogokat olvasom.

És ha TV-t nem néz, akkor mit szokott?

Sorozatokat nézek pihenésképpen.

Milyen sorozatokat?

A véreseket nem, de ez sem igaz, mert a Trónok harcát igen. Most az Ifjú Sheldonba szerettem bele. Két nagy kedvencem van egyébként: Az elnök emberei és a House of Cards. Ha azt előbb látom, sokkal könnyebb lett volna polgármesternek lenni.

FOTÓK: Bukovics Martin / Azonnali

A pásztói helyzetről videóriportot is készítettünk, itt lehet megnézni:

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek