Farkas Attila: Szorosabb lett az eredmény, mint vártam

Szerző: Kiss Brigi
2018.08.12. 22:57

Reggel még nem volt biztos a győzelmében, de úgy gondolta, hogy ha nyer, a mostaninál nagyobb különbséggel fog. Ennek ellenére elégedett az eredménnyel – mondta el az Azonnalinak a fideszes Farkas Attila, Pásztó új polgármestere.

Farkas Attila: Szorosabb lett az eredmény, mint vártam

Ha hihetünk az egyelőre még nem hivatalos végeredménynek, akkor Farkas Attila, a Fidesz jelöltje nyerte az időközi polgármester-választást Pásztón. Farkas 1888 voksot kapott, míg a regnáló polgármester, a függetlenként induló Dömsödi Gábor 1782-t.

A két pásztói polgármesterjelölt között tehát mindössze 106 szavazat döntött.

Megkérdeztük Farkas Attilát, hogy számított-e ilyen szoros eredményre, vagy szorosabb lett-e, mint előzetesen várta volna. A fideszes politikus az Azonnalinak elmondta: valóban szorosabb lett, mint várta. Farkas reggel nem volt teljesen biztos abban, hogy megnyeri a választást, viszont ha már nyer, akkor úgy számolt, hogy picivel jobb eredményt ér el. „De tökéletes így is, én elégedett vagyok ezzel” – tette hozzá. 

Miért nem volt biztos a győzelmében? – kérdeztünk vissza, mire a fideszes politikus kifejtette: nem szabad elbizakodottnak lenni. Szerinte kicsit nagyképűnek tűnt volna, ha reggel úgy gondolja, hogy tutira megnyeri a választást. Mindenesetre ha volt is benne bizonytalanság, mégis sikert várt, legalábbis az Azonnali vasárnap délelőtti kérdésére ezt válaszolta

A fideszes politikus elmondta: Dömsödi Gábor még nem gratulált neki, de nem lepődne meg azon, ha ez később sem történne meg, mivel elmondása szerint Dömsödi tavasszal sem gratulált a megválasztott fideszes országgyűlési képviselőnek.

Farkas Attila leszögezte azt is, hogy 2019-ben, azaz a jövő évi önkormányzati választáson újra indul majd a pásztói polgármesteri székért.

Próbáltuk telefonon hívni Dömsödi Gábort is, de egyelőre nem sikerült elérnünk.

A többi, Pásztóval kapcsolatos anyagunkat itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek