+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő & Bukovics Martin
2019. november 4. hétfő, 13:46
Ezt a városházán jelentették be. Mik a részletek? Mutatjuk!

Kerpel-Fronius Gábort, a Momentum korábbi előválasztási főpolgármester-jelöltjét okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettesnek nevezi ki Karácsony Gergely. Mint azt Fekete-Győr András Momentum-elnök közölte, konstruktív együttműködés és nagyon jó személyes kapcsolat van KFG és Karácsony Gergely között, úgyhogy ő gyümölcsöző együttműködésre számít.

 

Mint azt a sajtótájékoztatón Kerpel-Fronius elmondta, létrehozzák a Főpolgármesteri Hivatal antikorrupciós forródrót-szolgáltatását, és megvalósítják az antikorrupciós civil szervezetek által kidolgozott „Ez a Minimum!" elnevezésű programot. A fővárosi önkormányzat közvetlen és közvetett többségi tulajdonában álló gazdasági társaságok felsővezetőinek kiválasztására olyan teljesítményelvű eljárást alakítanak ki, amely kiemelt hangsúlyt helyez az antikorrupció és integritás szempontjainak érvényesítésére. Ezen felül a főpolgármester kezdeményezi egy, a korábbi ciklusok elhíresült korrupciógyanús fővárosi és kerületi ügyeinek, így különösen a budapesti (ezen belül kiemelten a zuglói és a ferencvárosi) parkolási rendszer, illetve a kiemelt közlekedési beruházások vizsgálatával foglalkozó tényfeltáró bizottság felállítását.

 

Az Azonnali kérdésére Kerpel-Fronius elmondta, átláthatóság terén a momentumos vezetésű önkormányzatokat szeretné példaként állítani az ellenzéki vezetésű kerületeknek, noha neki közvetlen hatásköre nincs arra, hogy melyik önkormányzat mit tesz átláthatóság terén.

 

A célja ezért az, hogy a momentumos vezetésű kerületek magas standardjai miatt magyarázatra szoruljanak a jövőben az olyan lépések, mint amiket az MSZP-s zuglói polgármester, Horváth Csaba csinált (és végül az óriási médiavisszhang miatt visszavont) nemrég, fogalmazott Kerpel-Fronius. Az Azonnali másik kérdésére, miszerint lesz-e bringaút/bringasáv a Nagykörúton, a friss főpolgármester-helyettes azt válaszolta, nagyon szeretné, ha erre megoldást találnának, mert jelenleg gyakorlatilag lehetetlen ott kerékpározni.

 

A Népszava pár nappal korábbi értesülései szerint Karácsony Gergely további helyettesei az MSZP-s Tüttő Kata és a DK-s Gy. Németh Erzsébet lehetnek majd, negyedik helyettesként pedig a párbeszédes Dorosz Dávid jöhet szóba.

 

Nézd a sajtótájékoztatóról készült videóinkat!

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mivel nem látnak garanciát arra, hogy ne kerülhetnének megint politikai nyomás alá, maradnak mindenképpen Bécsben.

„Nem várhatja el tőlem, hogy egy nappal később már egy teljesen kidolgozott tervvel állok elő” – védekezett a brit miniszterelnök szóvivője.

A széndioxid-kibocsátás éves növekedése 2021-ben a második legmagasabb lehet a 2008-as világválságot követő felépülés óta – mondja a Nemzetközi Energiaügynökség.

Mélyülnek tőle a társadalmi egyenlőtlenségek, indokolja mindezt a világszervezet.

Az Ibizába belebukott politikus azt kéri volt pártjától, hogy vegyék vissza. A párt közben azon vitázik, mennyire álljon bele a lockdownellenességbe.

A szállításügyi miniszter közben cukornádültetvényen pöffeszkedő ültetvényesnek nevezte a miniszterelnököt.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás