+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő & Bukovics Martin
2019. november 4. hétfő, 13:46
Ezt a városházán jelentették be. Mik a részletek? Mutatjuk!

Kerpel-Fronius Gábort, a Momentum korábbi előválasztási főpolgármester-jelöltjét okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettesnek nevezi ki Karácsony Gergely. Mint azt Fekete-Győr András Momentum-elnök közölte, konstruktív együttműködés és nagyon jó személyes kapcsolat van KFG és Karácsony Gergely között, úgyhogy ő gyümölcsöző együttműködésre számít.

 

Mint azt a sajtótájékoztatón Kerpel-Fronius elmondta, létrehozzák a Főpolgármesteri Hivatal antikorrupciós forródrót-szolgáltatását, és megvalósítják az antikorrupciós civil szervezetek által kidolgozott „Ez a Minimum!" elnevezésű programot. A fővárosi önkormányzat közvetlen és közvetett többségi tulajdonában álló gazdasági társaságok felsővezetőinek kiválasztására olyan teljesítményelvű eljárást alakítanak ki, amely kiemelt hangsúlyt helyez az antikorrupció és integritás szempontjainak érvényesítésére. Ezen felül a főpolgármester kezdeményezi egy, a korábbi ciklusok elhíresült korrupciógyanús fővárosi és kerületi ügyeinek, így különösen a budapesti (ezen belül kiemelten a zuglói és a ferencvárosi) parkolási rendszer, illetve a kiemelt közlekedési beruházások vizsgálatával foglalkozó tényfeltáró bizottság felállítását.

 

Az Azonnali kérdésére Kerpel-Fronius elmondta, átláthatóság terén a momentumos vezetésű önkormányzatokat szeretné példaként állítani az ellenzéki vezetésű kerületeknek, noha neki közvetlen hatásköre nincs arra, hogy melyik önkormányzat mit tesz átláthatóság terén.

 

A célja ezért az, hogy a momentumos vezetésű kerületek magas standardjai miatt magyarázatra szoruljanak a jövőben az olyan lépések, mint amiket az MSZP-s zuglói polgármester, Horváth Csaba csinált (és végül az óriási médiavisszhang miatt visszavont) nemrég, fogalmazott Kerpel-Fronius. Az Azonnali másik kérdésére, miszerint lesz-e bringaút/bringasáv a Nagykörúton, a friss főpolgármester-helyettes azt válaszolta, nagyon szeretné, ha erre megoldást találnának, mert jelenleg gyakorlatilag lehetetlen ott kerékpározni.

 

A Népszava pár nappal korábbi értesülései szerint Karácsony Gergely további helyettesei az MSZP-s Tüttő Kata és a DK-s Gy. Németh Erzsébet lehetnek majd, negyedik helyettesként pedig a párbeszédes Dorosz Dávid jöhet szóba.

 

Nézd a sajtótájékoztatóról készült videóinkat!

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hiába táncolnak ki a lengyelek az uniós költségvetési vétóból, Orbán egyedül is kitart – de minek? Medve-Bálint Gergőt, a téma szakértőjét kérdeztük.

Mit is tervez pontosan az új jobboldali mozgalom? Interjú az alapító Bencsik Jánossal!

Minden hónap első péntekje támogatói nap a Bandcampen: azaz ha most veszel meg ott egy lemezt, a teljes összeg a zenészeknél landol.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

Mindezt ráadásul úgy tették meg a korábbi elnököt, Igor Dodont támogató képviselők, hogy korábban még pont ők szavazták meg Dodonnak, hogy irányíthassa a titkosszolgálatot.

Lengyel lapértesülés szerint nem ez a legkomolyabb probléma vele kapcsolatban.

Varsó kötelező érvényű értelmezést kér az EU-s pénzek védelmét szolgáló jogállamisági mechanizmusról.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás