Hányan vettek részt eddig a budapesti előválasztáson?

Szerző: Bakó Bea
2019.06.24. 14:53

Az eddigi adatok alapján úgy tűnik, simán meglesz a célként kitűzött ötvenezer szavazat. Kattints, és elmondjuk, hogy áll most az előválasztás!

Hányan vettek részt eddig a budapesti előválasztáson?

A cikket hétfő este 21:42-kor aktualizáltuk a legfrissebb adatokkal.

Hétfő estéig már

több, mint 48 ezren vettek részt a budapesti ellenzéki előválasztáson,

ahol az dől el, hogy az MSZP-P-s Karácsony Gergely, a momentumos Kerpel-Fronius Gábor, vagy a Demokratikus Koalíció által támogatott Kálmán Olga lesz-e Tarlós István ellenzéki kihívója a főpolgármesteri székért az őszi önkormányzati választáson.

FORRÁS: AHANG, AHOL INTERAKTÍV FORMÁBAN IS BÖNGÉSZHETED A STATISZTIKÁKAT.

Az előválasztást lebonyolító AHang statisztikái szerint a legtöbben június 24-én, hétfőn szavaztak, mégpedig 13 575-en. Tízezernél nagyobb számban még június 21-én pénteken szavaztak, a csütörtök, a szombat és a vasárnap négyszámjegyű budapestit vonzott. Az ellenzéki előválasztáson egyébként június 26. szerda délig lehet részt venni.

A helyszínek közül az Örs vezér tere, a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér pörög a legjobban, itt mindenhol ötezer körüli szavazatot adtak le. A legkevesebb előválasztó a Nagyvárad téren (ahol mint azt több olvasónk is jelezte, az aluljáróból a metrópótló buszok megállója mellé tessékelték a szavazósátrat) és a Boráros téren vett részt a voksolásban.

Érdekesség, hogy az egyébként viszonylag csekély mértékben regisztrált online szavazóknak eddig csak nagyjából a háromnegyede, háromezer ember adta le eddig a szavazatát az interneten.

Vagyis ahhoz, hogy az előválasztás pártok által megállapított érvényességéhez szükséges ötvenezer résztvevő ne legyen meg, csoda kell.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek