+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2019. október 17. csütörtök, 08:07
Annyit segítünk, hogy egy kultikus rockercsapaté az érdem.

A nyolcvanas évek rengeteg slágert termelt ki magából, mégis csak most lépte át közülük az első az egymilliárdos nézettséget a YouTube-on.

 

A gratuláció a Guns N’ Rosest, illetve a Sweet Child O' Mine című dalukat illeti:

 

a Sweet Child O' Mine az amerikai rockerek első nagylemezének, az 1987-es Appetite for Destruction dala. Ez a lemez hozta meg Axl Rose és társai számára a nemzetközi ismertséget többek között olyan számokkal, mint a Welcome to the Jungle vagy a Paradise City.

 

A Guns szólógitárosa, Slash elmondása alapján a Sweet Child O' Mine elkészülte a véletlen műve volt: egy bemelegítő gyakorlatként kezdte el játszani Slash a nagysikerű dal riffjeit, ami annyira megtetszett Izzy Stradlin ritmusgitárosnak, hogy kérte Slasht, játssza tovább, amit elkezdett. Az először csak komolytalan gyakorlásnak indult akkordokhoz aztán gyorsan a többi zenész is hozzárakta a maga részét. A végeredmény pedig megihlette Axl Rose énekest is, aki már másnap délutánra elkészült a Sweet Child O' Mine szövegével, amit az akkori barátnője, Erin Everly ihletett.

 

A Sweet Child O' Mine azért is lett híres, mert Axl az ehhez készült klipben mutatta be először a védjegyévé vált, kígyószerű mozgást.

 

 

A Sweet Child O' Mine egyébként nem az egyetlen Guns-szám, ami elérte a bűvös egymilliárdos nézettséget: a kilencvenes években kiadott dalok közül a Guns 1991-es November Rain című száma a mai napig az egyetlen, ami csatlakozott az egymilliárdosok szűk klubjához.

 

Na de most mondd meg te, melyik az a nyolcvanas évekbeli sláger, amit legalább annyian kéne megnézzenek, mint a Sweet Child O' Minet.

 

NYITÓKÉP: Pxhere 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szexuális utalásokból Gyurcsánynál sincs hiány, és a kormánymédiát is megcsapta a szerelem szele a héten.

Mivel még mindig nem fogadták el az ország 2020-as költségvetését a választás megrendezésének rá eső felét sem tudja kifizetni.

Az aktív fertőzöttek 42 százaléka budapesti eset, az elhunytaké pedig 61 százalék jelenleg.

Madridot például teljesen lebénították a tüntetők, akik a szélsőjobb szerint „bűnözőkormánnyá” vált baloldal lemondását követelték.

A terv szerint június közepétől Ausztria, Szlovákia, Csehország és Magyarország között lehetővé vált volna a szabad utazás, de a szlovákok még tartanak a külföldiektől.

Szombatra már 1655-en gyógyultak fel, míg az aktív fertőzöttszám 1576-ra esett. Grafikonokon a részletek!

Pedig a Nógrád Megyei Hírlap eddig nem ment a szomszédba egy kis migránsozásért.

A hét kérdése

Igen? Nem? Vagy csak a második hullámtól? Esetleg soha nem is tartottál tőle? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Keresd fel a hozzád legközelebb esőt május 24-én: rengeteg program lesz.

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás