+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. június 29. szombat, 07:16
Mi a legnagyobb baja a klímaváltozással az ország 20 éve velünk élő showmanjének? Hogy jön ide a legújabb BMW, és figyelemmel követi-e az ország Győzikéje az alternatív híreket is? Itt a mai Klímaceleb!

Mivel most már TÉNYLEG nagyon beindult a nyár, ezért nekünk is itt az ideje szakítani az uncsi politikusok utáni szaladgálással, és lazítani egy kicsit a szereplőgárdán: a következő időszakra minden napra gyártottunk egy rövid beszélgetést a magyar celebvilág minden szegmenséből érkező híresemberrel. A témát azért komolyra vettük, ugyanis a klímaváltozásról és az ehhez kapcsolódó életmódváltásról lesz szó, emiatt kapta a sorozat cselesen a Klímaceleb nevet. Ha téged is érdekel, mennyire foglalkozik ezzel egy énekes, egy reality-hős, egy influenszer vagy egy egykori bankrabló, akkor nézz ide mostanában!

 

Mai alanyunk Gáspár Győző. Nem kell letagadni, értem, hogy csak Mezzót nézel, és amúgy sincs tévéd, pontosan tudom, hogy tudod, ki az a Gáspár Győző. De ő mennyire akarja megmenteni a bolygót? A Klímaceleb eddigi részeit ide kattintva olvashatod el.

 

+ + +

 

Mennyire foglalkozol a klímaváltozással?

 

Megmondom neked őszintén, engem egy dolog miatt nagyon zavar. Mi vidéken lakunk, és anyósoméknak rengeteg krumplija, sóskája, cseresznyéje, hagymája meg ilyen termései vannak. És lesz, ami tönkremegy, és még lesz is. 

 

És személyesen szoktál ez ellen valamit tenni?

 

Mióta a nagyobbik lányom, Evelyn ezt az életet éli, azóta így nevel minket is. Mindig mondja, hogy mit szabad apának és mit nem. Mi így élünk, de látjuk mi: tegnapelőtt esett, ma megint jó idő van, elültettem a fűmagot, vagy kinő, vagy nem!

 

Az lenne a jó, ha májustól szeptemberig sütne a nap, és utána jöhet a hideg. De így ez nem jó!

 

Másoknak szoktál szólni, hogy éljenek tudatosabban?

 

Evelyn nevel minket nagyon, az elég!

 

Ahhoz mit szólsz, hogy jöttek olyan emberek, akik szerint ez az egész hülyeség, és nem is lesz baj belőle?

 

Én ilyet most hallok először. Nem tudom, hogy baj lesz-e.

 

Téged mennyire kapott el a klímaszorongás? Félsz tőle, hogy mi lesz 30-40 év múlva?

 

Jaj, 30-40 év múlva hol leszek én már? A gyerekeim persze itt lesznek.

 

De amikor én kisgyerek voltam, nem tudtam elképzelni azt, hogy SMS-t írok, vagy hogy örökké az Instagramon leszek meg Viberezek, meg okostelefon, meg hogy kint van a cimborám Amerikában, és beszélgetünk egymással. Olyan dolgok jönnek évről évre, amit nem tudsz elképzelni!

 

Nézd meg az autóipart: hát ott olyan dolgok vannak, hogy az új 8-as BMW-be már csak bele kell ülni és magától elmegy! Olyan fejlett a világ, hogy elképesztő, és minden megváltozott! Azt vettük észre most koncerten, hogy aki felnőtt, az már nem jár bulizni. Inkább a tizenéves lányok, akik jól szétisszák meg szétbulizzák magukat. Egy youtubernek 150 ezer követője van, én meg itt szenvedek a 70 ezerrel. Megváltozott a világ, felfordult minden!

 

Akkor a fejlődés megállíthatja a katasztrófákat?

 

Én azt mondom, hogy a Jóistenben hiszek, és ő mindent eldönt. Majd eldönti ezt is. 

 

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az összeget Parragh László mondta az Azonnalinak. Mi ez az összeg, mi mindenből áll és hogyan jött ki? Utánajártunk.

Lehet majd menni könyvtárba
és edzőterembe is, de csak védettségi igazolással.

Ezzel véget ér az orosz erődemonstráció, aminek a pontos célja nem ismert, és enyhülhet a hetek óta tartó feszültség a két ország között.

Szerdán vették az első szállítmányt a szintetikus antitestet tartalmazó gyógyszerből. A kórházak kérhetik, elmondjuk, mi ez.

Ahhoz, hogy ezt el tudják dönteni, először átláthatóvá kéne a tenni a Diákváros területére tervezett kínai egyetemmel kapcsolatos kormányzati döntéseket.

Hogy pontosan mit fog tartalmazni a törvényjavaslat, amit a Fidesz-KDNP bizonyára nem fog elfogadni, nem tudni.

Miután az AstraZeneca a szerződésben vállalt vakcinamennyiségnek csak a harmadát tudta leszállítani az EU felé, úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság jogi úton kötelezné a gyógyszergyátó céget a szerződésben vállalt vakcinamennyiség leszállítására.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás