Sáfrány Emese: Bosszant, hogy nem fogadtuk el a klímaegyezményt

Szerző: Fekő Ádám
2019.06.28. 07:59

Az ország egykori Aleskájával indítjuk Klímaceleb névre hallgató sorozatunkat, amiben szokásunktól eltérően nem Komoly Embereket, hanem a celebvilág minden szegmenséből érkezett figurákat kérdezünk meg arról, érdekli-e őket a klímaváltozás.

Sáfrány Emese: Bosszant, hogy nem fogadtuk el a klímaegyezményt

Mivel most már TÉNYLEG nagyon beindult a nyár, ezért nekünk is itt az ideje szakítani az uncsi politikusok utáni szaladgálással, és lazítani egy kicsit a szereplőgárdán: a következő időszakra minden napra gyártottunk egy rövid beszélgetést a magyar celebvilág minden szegmenséből érkező híresemberrel. A témát azért komolyra vettük, ugyanis a klímaváltozásról és az ehhez kapcsolódó életmódváltásról lesz szó, emiatt kapta a sorozat cselesen a Klímaceleb nevet. Ha téged is érdekel, mennyire foglalkozik ezzel egy énekes, egy reality-hős, egy influenszer vagy egy egykori bankrabló, akkor nézz ide mostanában!

Mai alanyunk az Aleska néven elhíresült Sáfrány Emese, aki a felnőttfilmezésből indulva lett először egyszerűen csak celeb, mostanra viszont légtorna-oktató és Európa-bajnok. 

+ + +

Mennyit foglalkozol a klímaváltozással?

Arról nehéz álláspontot találni, hogy mennyire komoly, amit mondanak, de azt én is látom, hogy megváltozott az éghajlatunk. Másak a nyarak, szélsőségesebbek, mint gyerekkoromban, pedig azért nem vagyok annyira idős. Az évszakok is el vannak tolódva, úgyhogy látom, hogy van valami probléma. Álláspontot azért nehéz foglalnom, mert azt gondolom, hogy nem jutunk hozzá minden hírhez.

Személyesen teszel bármit ellene?

Én is elkezdtem környezettudatosabban élni, de ez nyilván nagyon nehéz. Inkább figyelek rá, de nem mindig sikerül. Azt várom, hogy legyen alternatíva: én régen imádtam szívószállal inni a limonádémat, de még nem lehet minden boltban papírból vagy bambuszból készült szívószálakat kapni, ezért most inkább anélkül iszom. A hulladékot szelektíven gyűjtöm otthon, és a stúdiómban is. Sőt, azt hallottam, hogy a légkondi sem tesz jót a világnak, ez nekem kifejezetten előny, mert amúgy sem szeretem.

Másoknak szoktál szólni, hogy éljenek tudatosabban?

Én nem vagyok ilyen, inkább példát mutatok. Másokra nem szólok, hogy ne igyon műanyag palackból, maximum akkor, ha eldobja. Nagyon szeretem a természetet, és olyan kiábrándító, ha össze van szemetelve. Persze felszedem néha, de hát nem azért megyek kirándulni, hogy más szemetét szedjem.

Ahhoz mit szólsz, hogy már egész magasan lévő emberek kezdték el mondani, hogy nem probléma ez a klímaváltozás dolog?

Szomorú vagyok. Nem értek hozzá, de laikusként is látom, hogy az a jégtakaró elolvad, és ne mondja senki, hogy ez pozitív lehet!

Nem akarok politizálni, de engem az is bosszant, hogy nem fogadtuk el a klímaegyezményt. Tök jó előrelépés lett volna.

Téged mennyire kapott el a klímaszorongás?

Nem szeretném az ördögöt a falra festeni, ez a bolygó már sokmindenen keresztül ment. Bízom benne, hogy élhető marad a bolygó, és én nagyon szeretek itt élni, nem akarok máshova költözni. Ha így folytatjuk, akkor viszont lehet, hogy ki kell nézni valami másik csinos bolygót.

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek