+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. június 19. szerda, 18:30
A bécsi szocdemek így tanítanák meg a kutyatartás alapjait. Szerinted kéne hasonló intézkedés itthonra is? Szavazz!

Július 1-jétől kezdve minden bécsinek, aki a jövőben szeretne kutyát tartani, az állat regisztrációjakor speciális kurzuson kell majd résztvennie, amelyen elsajátítja az állattartás alapjait – írja a Der Standard.

 

Az új szabályozás alól – melyet a helyi szocdemek mellett a koalíciós partner zöldek is támogatnak – azok jelentenek kivételt, akik már legalább két éve tartanak kutyát Bécsben a törvény életbe lépése előtt. Egyébként pedig a minden leendő kutyatartó számára kötelező kurzuson a kutyatulajdonosok

 

elsajátíthatják majd a kutya megvásárlásával, tartásával, ápolásával és taníttatásával, tréningezésével kapcsolatos alapvető ismereteket, valamint a tartás jogi körülményeit is.

 

Mindez 40 euróba fog kerülni, a legalább négy órás időtartamú kurzust pedig „igazolt kutyaszakértők” fogják tartani, áll a szerdán ismertetett rendelkezésben. Ezen felül a tréningre nemcsak a leendő kutyatartók, hanem csak az az iránt érdeklődők is beülhetnek majd.

 

Ulli Sima, a bécsi önkormányzat állatvédelemért felelős szociáldemokrata képviselője ugyanakkor elmondta:

 

a tréningen nem lesz vizsga, így megbukni sem lehet majd kutyatartásból.

 

Az intézkedés a baloldali politikus szerint tehát inkább figyelemfelhívó erővel bír, vagyis szeretnék felkészíteni a leendő gazdikat, ami a kutyatartással rájuk vár. Hasonló törvények egyébként már sikeresen működnek Stájerországban és Felső-Ausztriában is.

 

BORÍTÓKÉPÜNKÖN (mely természetesen csak illusztráció) egy osztrák pincser (forrás) és a bécsi Neue Hofburg (forrás) épülete látható.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A most először közszemlére tett élőlény olyan, mint egy gomba, de úgy viselkedik, mint egy értelmes állat, miközben majdnem 720 neme van.

Örül a „Karácsonyfigyelőnek”, de türelmet kér, viszont már az első napján kihirdeti a klímavészhelyzetet.

A friss Nobel-díjas író karintiai szülőfalujában támadt rá az újságírókra, mert azok Milošević melletti kiállásáról kérdezték.

Lejárt az MSZP ultimátumának határideje, Tóbiás József vissza fogja adni a mandátumát.

Ilyen sem volt még: írek akarnak lenni a britek. A belfasti posták már kifogytak a formanyomtatványokból.

Élesedett a centristák és a baloldaliak vitája: Elizabeth Warrent támadták a centrista jelöltek az egészségügyi tervei miatt. Ez főleg Joe Bidennek használ. De mit remél ettől?

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás