+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. június 13. csütörtök, 19:12
A Néppárt három bölcsének válaszolt tizennégy kérdésére Orbán Viktor, aki a szokásos technikájával rázta le magáról a legkínosabb kérdéseket is. Kigyűjtöttük a legjobb mondatokat.

Reggel még csak a Népszava állította, hogy eljutott hozzájuk az a levél, amiben Orbán Viktor válaszol az Európai Néppárt vizsgálóbizottsága, a sokat emlegetett „három bölcsek” kérdéseire, de most akár ide kattintva mind a tizennégy kérdést és a rájuk adott válaszokat is el lehet olvasni. Magyarország miniszterelnöke szokás szerint jóval simulékonyabb hangnemben beszél a belga Herman van Rompuy-nak, a német Hans-Gert Pötteringnek és az osztrák Wolfgang Schüsselnek címzett levelében, mint amit itthon megszokhattunk tőle, de azért érdemes kiemelni pár idézetet.

 

+ „Engedjék meg, hogy emlékeztessem önöket arra, hogy a Fidesz-kormányok őszinte és tiszta EU-politikájának köszönhetően 2010 óta stabilan nő az EU támogatása a magyarok között. Ma 70 százalék a támogatottság, ami az egyik legmagasabb szám a tagállamok közül.”

 

+ „Magyarország nagyon erősen elmondta a véleményét a migrációról, amit az erről tartot népszavazási eredményre alapoz.”

 

+ „Elfogadtuk a CEU döntését, hogy Bécsbe költözik. A továbbiakban minden CEU-val kapcsolatos kérdés az osztrák kancellár hatáskörébe tartozik.”

 

+ „A Transparency International Soros szervezete, ezért a jelentéseiket nem vesszük figyelembe.”

 

+ „A rasszizmus bármilyen formája ellen zéró tolerancia van, ezt a magyar kormány és a törvényhozás biztosítja.”

 

+ „A sokszínű médiát sokkal jobban korlátozzák Ausztriában, Németországban és Belgiumban is, mint Magyarországon.”

 

Orbán azért kényszerült válaszolni a kérdésekre, mert jelenleg is felfüggesztett státuszban van az Európai Néppártban, ahol most épp mégis maradni akarnának, és már Manfred Weberrel is kevesebb bajuk van

 

FOTÓ: Orbán Viktor / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

New Yorkból nézve az évtized legfontosabb jelensége, hogy egyre több minden választ el minket egymástól, miközben a klímaválság ügye mégis nemzetközi tüntetéshullámot tudott kiváltani.

Elvileg Gyurcsány, majd a Pesti Srácok Youtube-csatornája letiltása miatt akár egy platformra is kerülhetnének, de a DK szóvivője eloszlatta a nagykoalíció reményét.

A magyar politikatörténetben először indul magyar párt politikusa külföldi választáson, külföldi pártszínekben – és rögtön kettő is!

Az új bevándorlási szabályok első részletei alapján egy egész magyar iparág fog megszűnni, a britek pontrendszert találtak ki ahhoz, kit engednek be magukhoz dolgozni.

Milanović elnöki beszédében az egységet hangsúlyozta, bár korábban Horvátország minden szomszédjával sikeresen összeveszett. Milyen elnök lesz?

Már nem arról beszél a magyar kormányfő, hogy milyen közel volt a Fidesz az EPP-ből való kilépéshez, inkább egy nagyszabású belső vitát kezdeményezne a jobbközép pártok európai családjában.

Írtak is egy nyílt levelet arról, hogy mennyire veszélyes a Fidesz-közeli háttéremberek szlovéniai médiaterjeszkedése, valamint Orbán legnagyobb szlovén szövetségesének hatalomra kerülése.

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Február 20-án Szántó Rita filozófus tart előadást az Aurórában, hogyan is használható ma az ókori sztoikus filozófia.

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Történelmi diarómák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás