Elolvasható Orbán teljes Néppártnak írt levele

Szerző: Fekő Ádám
2019.06.13. 19:12

A Néppárt három bölcsének válaszolt tizennégy kérdésére Orbán Viktor, aki a szokásos technikájával rázta le magáról a legkínosabb kérdéseket is. Kigyűjtöttük a legjobb mondatokat.

Elolvasható Orbán teljes Néppártnak írt levele

Reggel még csak a Népszava állította, hogy eljutott hozzájuk az a levél, amiben Orbán Viktor válaszol az Európai Néppárt vizsgálóbizottsága, a sokat emlegetett „három bölcsek” kérdéseire, de most akár ide kattintva mind a tizennégy kérdést és a rájuk adott válaszokat is el lehet olvasni. Magyarország miniszterelnöke szokás szerint jóval simulékonyabb hangnemben beszél a belga Herman van Rompuy-nak, a német Hans-Gert Pötteringnek és az osztrák Wolfgang Schüsselnek címzett levelében, mint amit itthon megszokhattunk tőle, de azért érdemes kiemelni pár idézetet.

+ „Engedjék meg, hogy emlékeztessem önöket arra, hogy a Fidesz-kormányok őszinte és tiszta EU-politikájának köszönhetően 2010 óta stabilan nő az EU támogatása a magyarok között. Ma 70 százalék a támogatottság, ami az egyik legmagasabb szám a tagállamok közül.”

+ „Magyarország nagyon erősen elmondta a véleményét a migrációról, amit az erről tartot népszavazási eredményre alapoz.”

+ „Elfogadtuk a CEU döntését, hogy Bécsbe költözik. A továbbiakban minden CEU-val kapcsolatos kérdés az osztrák kancellár hatáskörébe tartozik.”

+ „A Transparency International Soros szervezete, ezért a jelentéseiket nem vesszük figyelembe.”

+ „A rasszizmus bármilyen formája ellen zéró tolerancia van, ezt a magyar kormány és a törvényhozás biztosítja.”

+ „A sokszínű médiát sokkal jobban korlátozzák Ausztriában, Németországban és Belgiumban is, mint Magyarországon.”

Orbán azért kényszerült válaszolni a kérdésekre, mert jelenleg is felfüggesztett státuszban van az Európai Néppártban, ahol most épp mégis maradni akarnának, és már Manfred Weberrel is kevesebb bajuk van

FOTÓ: Orbán Viktor / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek