Márpedig a Wizz kész több járatot indítani Erdélybe, ha fizeti az állam

Szerző: Fekő Ádám
2019.04.23. 18:27

A balkáni útvonalakhoz hasonló mintára benne lenne a magyar fapados légitársaság az erdélyi-székelyföldi vonal erősítésében, bár Gulyás Gergely a kormányinfón azt állította, hogy ettől a cég eddig elzárkózott.

Márpedig a Wizz kész több járatot indítani Erdélybe, ha fizeti az állam

A Wizz Air válasza alapján vagy Gulyás Gergely kancelláriaminiszter nem mondott teljesen igazat a légitársaságról, vagy a magyar fapados gondolta meg magát nagyon gyorsan az Erdélyre és Székelyföldre indított napi járatokkal kapcsolatban: Gulyás a kormányinfóra hosszú idő után bejutó Magyar Hangnak azt állította, a magyar állam már régóta kérleli a Wizzt ezek indítására akár anyagi támogatásért is cserébe, a cég viszont eddig mindig elzárkózott ettől.

A Wizz most az Azonnalinak írt válaszában azt állítja, szó sincs elzárkózásról: „Légitársaságunk kész megvizsgálni a lehetőséget, hogy a magyar kormány számára fontos útvonalakon további járatokat indítson.

Amennyiben a magyar kormány közbeszerzési eljárást írna ki, úgy légitársaságunk mérlegelni fogja a pályázaton való indulást”

– dobta vissza az államnak a labdát Laky Zoltán, a Wizz Air PR-tanácsadója. 

Amúgy jelenleg is a magyar társaság az egyetlen, ami közvetlenül repül Erdélybe Budapestről, ez hetente két marosvásárhelyi járatot takar, ezeket piaci alapon biztosítják, szemben például a balkáni útvonalakkal, ahova közszolgáltatási szerződés keretében indítanak repülőket.

Egy ideje már szó van a Budapest-Kolozsvár közvetlen járat visszaállításáról is, de eddig csak annyit tudni, hogy a kolozsvári reptér nyitott lenne rá. A Wizz Air korábban a marosvásárhelyi reptér felújítása miatt repült Budapestről Kolozsvárra: amint elkészült Székelyföld fővárosának reptere, visszaköltöztette a járatot Marosvásárhelyre.

A Budapest és az erdélyi célpontok közötti járatok indításáról szóló kérdéseinket elküldtük a Magyarországon érdekelt többi fapados légitársaságnak is, de ők nem válaszoltak még.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek