+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. március 25. hétfő, 20:54
Ugyan még akkor fenyegette a zöldek EP-frakciójából való kizárás az LMP-t, mikor még nem volt biztos, hogy nem állítanak közös EP-listát a Jobbikkal, a Hír TV ismét elővette az Azonnali hathetes hírét.

Az Azonnali másfél hónapos hírét vette elő a kormányközeli Hír TV, anélkül, hogy közölte volna az arra adott későbbi reakciókat, vagy legalább lett volna bármilyen aktualitása az ügynek. A csatorna „Kizárást eredményez a Jobbikkal való együttműködés” címen porolta le az Azonnali februári cikkét, amit egyébként már a megjelenést követő napon is szemlézett egyszer. Ebben Philippe Lamberts, az európai zöldek társelnöke azt nyilatkozta: ha az LMP elindul a Jobbikkal való együttműködés felé, akkor elválnak útjaik az Európai Zöld Párttal. A Hír Tv azt is idézi, Lamberts nem hisz a Jobbik néppártosodásában. Ugyanakkor az eredeti Azonnali-cikket nem linkelik, amiből kiderült: több héttel ezelőtti hírről van szó. 

 

Arról sem tesz említést a televízió, hogy azóta eldőlt: mindkét párt önállóan méretteti meg magát a májusi európai parlamenti választáson, vagyis a kizárás ügye aktualitását vesztette.

 

A Hír TV szemléjébe az sem fért bele, hogy az Azonnali később megkérdezte Thomas Waitz osztrák EP-képviselőt is, az Európai Zöld Párt elnökségének kelet-közép-európai pártokkal kapcsolatot tartó tagját is az ügyben. Pedig ő arról beszélt: Lamberts-nek többhónapos információk voltak a fejében. Ráadásul szerinte az állította volna nehéz helyzet elé a zöldeket, ha az LMP közös EP-listát állít a Jobbikkal,

 

mert az, „ha a parlamentben vagy önkormányzatban együttműködnek pártok, az demokráciában egy normális dolog”.

 

A Hír TV cikke azt sem említette, hogy kerestük Keresztes László Lórántot, az LMP társelnökét is, aki pedig leszögezte: „lehet, hogy nem minden kérdésben értünk egyet az európai zöldekkel, de világos, hogy az LMP helye abban az EP-frakcióban van!”

 

Egyébként az LMP-nek éppen hétfőn volt az EP-programbemutatója, ahol a listavezetőt, Vágó Gábort kérdezték az ügyről. Vágó hangsúlyozta: az LMP egyedül indul az EP-választáson, az európai zöldekkel szoros szövetségben dolgoznak, és Lamberts februári nyilatkozata óta is több neves európai politikus járt Magyarországon a zöldektől. Vagyis szerinte egyáltalán nincsen terítéken a kizárásuk.

 

A képet pedig tovább árnyalja, hogy jelen volt a sajtótájékoztatón a már közös híradót készítő Echo TV és Hír TV stáb.

 

Ettől függetlenül a kormányközeli média többi tagja - például a Lokál és a Magyar Hírlap - ugyanazzal a címmel vette át a Hír TV mai szemléjét, mint amit a csatorna is adott neki.

 

Rejtélyes módon viszont a Hír TV testvércsatornáján, az Echo tv-n hiába mutat link ugyanerre a hírre, „nem található a keresett tartalom":

 

 

FOTÓ: LMP / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hogyan áll most az előválasztás szervezése, egyáltalán lesz-e? Megkerestük az érintett feleket, és azt is megtudtuk, volt-e üvöltözés a kutyapárttal az előválasztás miatt.

Egyes kutatások szerint 2060-ra megfeleződhet a német katolikus és protestáns egyházak tagsága.

A teljes adósságállomány tekintetében Párizs „lehagyta” a költségvetésük miatt leckéztetett olaszokat.

Persze csak véletlenül, de így is csúnya a baki: az oroszok egy térképet posztoltak, melyen a Krím Ukrajna része, az ukrán külügy gyorsan vissza is vágott.

Egy nappal ezelőtt még olyanokat vágott egymás fejéhez Di Maio és Salvini, ami a koalíció végét vetítette előre. Most mindenki szépen lenyugodott.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor a Felvidéken július 15-21. között.

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás