+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. március 25. hétfő, 20:54
Ugyan még akkor fenyegette a zöldek EP-frakciójából való kizárás az LMP-t, mikor még nem volt biztos, hogy nem állítanak közös EP-listát a Jobbikkal, a Hír TV ismét elővette az Azonnali hathetes hírét.

Az Azonnali másfél hónapos hírét vette elő a kormányközeli Hír TV, anélkül, hogy közölte volna az arra adott későbbi reakciókat, vagy legalább lett volna bármilyen aktualitása az ügynek. A csatorna „Kizárást eredményez a Jobbikkal való együttműködés” címen porolta le az Azonnali februári cikkét, amit egyébként már a megjelenést követő napon is szemlézett egyszer. Ebben Philippe Lamberts, az európai zöldek társelnöke azt nyilatkozta: ha az LMP elindul a Jobbikkal való együttműködés felé, akkor elválnak útjaik az Európai Zöld Párttal. A Hír Tv azt is idézi, Lamberts nem hisz a Jobbik néppártosodásában. Ugyanakkor az eredeti Azonnali-cikket nem linkelik, amiből kiderült: több héttel ezelőtti hírről van szó. 

 

Arról sem tesz említést a televízió, hogy azóta eldőlt: mindkét párt önállóan méretteti meg magát a májusi európai parlamenti választáson, vagyis a kizárás ügye aktualitását vesztette.

 

A Hír TV szemléjébe az sem fért bele, hogy az Azonnali később megkérdezte Thomas Waitz osztrák EP-képviselőt is, az Európai Zöld Párt elnökségének kelet-közép-európai pártokkal kapcsolatot tartó tagját is az ügyben. Pedig ő arról beszélt: Lamberts-nek többhónapos információk voltak a fejében. Ráadásul szerinte az állította volna nehéz helyzet elé a zöldeket, ha az LMP közös EP-listát állít a Jobbikkal,

 

mert az, „ha a parlamentben vagy önkormányzatban együttműködnek pártok, az demokráciában egy normális dolog”.

 

A Hír TV cikke azt sem említette, hogy kerestük Keresztes László Lórántot, az LMP társelnökét is, aki pedig leszögezte: „lehet, hogy nem minden kérdésben értünk egyet az európai zöldekkel, de világos, hogy az LMP helye abban az EP-frakcióban van!”

 

Egyébként az LMP-nek éppen hétfőn volt az EP-programbemutatója, ahol a listavezetőt, Vágó Gábort kérdezték az ügyről. Vágó hangsúlyozta: az LMP egyedül indul az EP-választáson, az európai zöldekkel szoros szövetségben dolgoznak, és Lamberts februári nyilatkozata óta is több neves európai politikus járt Magyarországon a zöldektől. Vagyis szerinte egyáltalán nincsen terítéken a kizárásuk.

 

A képet pedig tovább árnyalja, hogy jelen volt a sajtótájékoztatón a már közös híradót készítő Echo TV és Hír TV stáb.

 

Ettől függetlenül a kormányközeli média többi tagja - például a Lokál és a Magyar Hírlap - ugyanazzal a címmel vette át a Hír TV mai szemléjét, mint amit a csatorna is adott neki.

 

Rejtélyes módon viszont a Hír TV testvércsatornáján, az Echo tv-n hiába mutat link ugyanerre a hírre, „nem található a keresett tartalom":

 

 

FOTÓ: LMP / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nem az jelenti rájuk a veszélyt, hogy rozoga csónakokkal kelnek át a tengeren, hanem az útközben jellemző erőszak. Marokkó különösen veszélyes.

Főleg a szélsőjobb politikusok és kommentelők jeleskednek ebben. Több politikus is valamiért a támadás szót használta a párizsi tűzre.

Nikola Gruevszki pártjának „sorosista” jelöltje és a
szocdem jogászprofesszor
fej-fej mellett állnak az első forduló után. Két hét múlva lesz a második forduló, de nagyon alacsony a részvételi kedv.

Komoly etnikai és vallási ellentétek, és egy alig pár hónapja véget ért politikai válság kísérik a merényleteket az indiai-óceáni szigetországban.

Egy német középkorász az orvostudomány mai állása alapján vizsgálta meg az evangéliumokban leírt kereszthalált, és arra a megállapításra jutott: Jézus kómába esett, de nem halt meg.

A hét kérdése

A Notre-Dame hétfői katasztrófája egész Európát megmozgatta. De vajon mi tudná összehozni a magyarokat?

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali összeültet vitázni pár ifjú politikust április 25-én az Aurórában. Regisztráljatok!

Bringázz április 28-án a Margitsziget és a Városliget között több száz másik emberrel!

Április 25–28. között a Millenáris Parkba ismét kivonulnak a kiadók, és sok szerző is ott lesz.

Hogyan teljesített az Európai Bizottság a luxemburgi Jean-Claude Juncker vezetése alatt? Április 29-én a Corvinus Egyetemen megtudhatod.

Idén 100 éves a Bauhaus. Május 4-én és 5-én megünnepelheted.

Ezt is szerettétek

György Péter a Notre-Dame-on kívül a legújabb trianoni emlékmű terveiről is beszélt az Azonnalinak. Interjú!

Mi történt a dél-balkáni országgal és a Magyarországon menedékjogban részesített Nikola Gruevszki pártjával?

Révész Máriusz kormánybiztos Azonnalinak tett ígérete szerint kátyúzni is fognak a pénzből!

Elmentünk egy kampányfórumra Újvidéken, mert most először szavazhatnak az EP-választáson a vajdasági magyarok. Riport!

Twitter megosztás Google+ megosztás