Mit kérjen Magyarország a menedékjogért cserébe az elítélt macedón exminiszterelnöktől?

2018.11.13. 17:35

A volt macedón miniszterelnök egy hatszázezer eurós Mercedes miatt volt kénytelen egy kétéves börtönbüntetés elől Magyarországra menekülni. Mit kérjünk a menedékjogért cserébe? Szavazz!

Mit kérjen Magyarország a menedékjogért cserébe az elítélt macedón exminiszterelnöktől?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Politikai menedékjogot kért Magyarországtól a Szkopje belvárosát giccses historizáló épületekkel és szobrokkal teleültető, kül- és gazdaságpolitikájában Moszkva irányába orientálódó bukott macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki, aki kétéves börtönbüntetése elől szökött meg hazánkba. Mint a Mérce írja, a volt miniszterelnököt azért ítélték el, mert 2012-ben törvénytelenül utasította arra belügyminiszterét, hogy szerezzen be neki egy 600 ezer eurós páncélozott 600-as Mercedest privát használatra.

A Macedóniát 2006 és 2016 között kormányzó Gruevszki régóta készülhetett Magyarországra: nemrég arra hivatkozva akarta visszaperelni az útlevelét, hogy meghívása van a magyar miniszterelnöktől. Orbánnal régóta jó a viszonya: a Soros-ellenes kampányokat lényegében Macedóniában próbálták ki, a Stop Soros név is onnan ered

Nikola Gruevszki a menedékkérelemmel Orbán Viktort igencsak kínos helyzetbe hozta,

legalábbis az Alfahír szerint. Szerintük a miniszterelnök nem csak azért érezheti magát rosszul a bőrében, mert a magyar kormány tudtával bujkál Magyarország területén egy jogerősen elítélt bűnöző, hanem azért is, mert Gruevszkinek pont a migrációra adott egyik magyar válasz miatt nem tudnak politikai menedékjogot adni:

Macedóniát 2015-ben a magyar kormány biztonságos országnak nyilvánította,

hogy a rajtuk keresztülhaladó migránsokat ne kelljen befogadni. Így a putyinista politikusnak adott politikai menedékjog nem csak diplomáciai botrány okozója, hanem jogi nonszensz is lenne, írja a lap.

Szerinted mit kérjen cserébe Magyarország, hogy mégis menedékjogot adjon a bukott macedón miniszterelnöknek? Ez a hét kérdése, szavazz!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek