Ez az ország egy vicc

Pintér Bence

Szerző:
Pintér Bence

2018.11.16. 08:38

Magyarország ma egy rosszul megírt Frei Tamás-regényből egy talicska begombázott aprómajom által filmvászonra adaptált, B-kategóriás, összeesküvős politikai thriller, amire végül nem adott elég pénzt a Filmalap.

A három éve illegális migránsbűnözőkkel riogató magyar kormány, ami tranzitzónákban tart mostoha körülmények között valódi veszély elől menekülő kisgyerekeket, és ami különadóval sújtja a migráció támogatását, satöbbi; szóval ez a kormány magyar diplomácia autójában menekített ki egy saját országában korrupció miatt börtönre ítélt, onnan emiatt illegális határátlépéssel elmenekülő Putyin-közeli politikusbűnözőt egy szerintük egyébként biztonságosnak számító harmadik országból.

A fideszes szóvivő meg kiáll, és miközben a kormányban ülők megpróbálják jogi szempontból okésnak eladni az egészet, sima arccal belemondja a világba, hogy

ezt az embert az a izé, az a Soros György üldözte el Macedóniából, tehát a magyar kormánynak meg kell őt védenie.

Majd a következő napon a kormánypropaganda utolsó pöcegödre, a hajléktalanokat undorító módon démonizáló Riposzt azzal a címlappal jön le, hogy „mit tudhat Gyurcsányról a volt macedón miniszterelnök?”

Néha-néha mondunk olyanokat a magyar belpolitika állóvizének „eseményei” kapcsán, hogy a magyar abszurd mestere, Örkény István ennek láttán bizony csettintene egyet. Ez se neki jutott eszébe, pedig. 2018 őszére eljutottunk oda, hogy ha a képzeletbeli Örkény tartani akarná a lépést, akkor legalábbis egy fél szimfóniát elcsettintgethetne egy nap.

De ne ragadjunk le Örkénynél, hiszen ez az egész méltatlan hozzá.

A mai magyar valóság, amit rengeteg polgártársunk elhisz, vagy legalábbis elfogad, az egy rosszul megírt Frei Tamás-regényből egy talicska begombázott aprómajom által filmvászonra adaptált, B-kategóriás, összeesküvős politikai thriller, amire végül nem adott elég pénzt a Filmalap.

Adott helyette rá inkább az EU.

Ebből pedig egy olyan virtuális valóság épült ki, ahol az EU-s pénzből finanszírozott maffiagazdaság fejedelmei szabadságharcot vívnak az EU-val szemben; ahol a környezeti katasztrófa küszöbén lefejezik a környezetvédelmi apparátust; ahol három évig sulykolnak valami hülyeséget, de ha ők éppen azt csinálják, akkor az elégséges magyarázat, hogy „Soros” vagy „Gyurcsány”.

„A hülyeség volt kibírhatatlan; az, hogy ebben / Teljék el az életünk” – írta Orbán Ottó a létező szocializmusról, de szavai, úgy tűnik, örökérvényűek ebben az országban.

Gyurcsány alatt legalább még arról is lehetett vitatkozni, hogy merre tartson az ország, mostanra meg már csak ez a hülyeség maradt, meg a fanatizált emberek. Fogalmam sincs, hogy fogjuk ezt megmagyarázni a következő nemzedékeknek.

Olvass még több Pintér Bencét az Azonnalin!

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől
Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek