Bár szinte már a csütörtök is bulinap, ezekről a hírekről ne maradj le!

Szerző: Hutter Marianna
2018.10.25. 19:09

Ki lesz az eredetileg református lelkészként szolgáló Balog Zoltán utódja a parlamentben? Mit reagált az amerikai nagykövet és a magyar kormányszóvivő a CEU költözésének hírére? Mit gondol a kultúrharcról Mácsai Pál színházigazgató? Az Azonnali összefoglalta a nap eseményeit.

Bár szinte már a csütörtök is bulinap, ezekről a hírekről ne maradj le!

Nem volt ma időd híreket olvasni? Semmi gond, elmondjuk, mi történt!

 
1. Megvan, ki kapja Balog Zoltán volt Emmi miniszter megüresedett helyét a parlamentben, aki azzal indokolta a távozását, hogy a politika helyett a lelkészi szolgálatát szeretné folytatni. A Nemzeti Választási Bizottság döntése szerint a szerencsés nyertes Budai Gyula, aki egyébként a Fidesz-KDNP országos listájának 146. helyén szerepelt az áprilisi választáson.

2.  Továbbra is azon dolgozik David B. Cornstein nagykövet, hogy megoldódjon a CEU ügye – tájékoztatta az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége csütörtökön az MTI-t. Ám úgy tűnik, a magyar kormányt nem hatotta meg annak a híre, hogy a CEU amerikai akkreditációjú képzései Bécsbe költöznének. Kovács Zoltán ezt ugyanis a felsőoktatási intézmény bejelentését „egy Soros-féle politikai blöffnek” nevezte. Részletek a CEU-ügyről itt.


3.  Már Pécsett is őrizetbe vették az első hajléktalant, mióta a kormány betiltotta a hajléktalanságot. Részletek a Szabad Pécsen.

4.  Magyar rabszolgatartókat ítéltek el összesen több évtizednyi börtönre Angliában. Erről bővebben itt olvashattok és itt.

5. Merőben értelmetlen a kultúrharc – erről is beszélt Mácsai Pál színész, egyben színházigazgató az Indexnek adott interjújában.

A Reggeli feketében pedig még ennél is izgalmasabb dolgokkal jelentkezünk minden héten hétfőn, szerdán és pénteken: iratkozz fel itt!

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek