Lecserélték a sokat hiányzó Selmeczi Gabriellát

Szerző: Hutter Marianna
2018.11.02. 08:20

Budai Gyula váltotta a törvényalkotási bizottságban Selmeczi Gabriellát, aki nem túl sokszor bukkant fel annak ülésein. Selmeczi egyébként a népjóléti bizottság alelnöke is, amiért magasabb fizetés jár neki, de eddig ezt a bizottságot sem látogatta túl sűrűn.

Lecserélték a sokat hiányzó Selmeczi Gabriellát

A Balog Zoltán mandátumát megkapó Budai Gyula ülhet be Selmeczi Gabriella helyére a törvényalkotási bizottságba október 30-tól – vette észre az Azonnali. Tény, hogy Selmeczi, aki egyébként a Fidesz egyik frakcióvezető-helyettese is, nem látogatta aktívan a bizottság üléseit, tíz alkalomból mindössze háromszor volt jelen.

Selmeczi Gabriella egyébként a népjóléti bizottságban is tag, ráadásul annak egyik alelnöke. Ennek ellenére ezt a bizottságot se látogatta túl intenzíven: nyolc üléséből mindössze három alkalommal sikerült jelen lennie.

Pedig az Országgyűlésről szóló törvény alapján az alelnöki pozícióért több pénz jár, a havi képviselői tiszteletdíj másfélszerese.

Így például Selmeczi szeptemberben több mint bruttó 1,5 millió forintot vihetett haza. A képviselő egyébként az új ciklusban még nem szólalt fel a parlamentben, és eddig összesen két indítványa volt.

Szerettük volna megtudni a Fidesz-frakció sajtóosztályától többek közt azt, hogy milyen egyéb elfoglaltságok miatt nem volt sűrű vendége parlamenti bizottságainak Selmeczi Gabriella, miért cserélték le a törvényalkotási bizottságban, illetve hogy a népjóléti bizottságból is tervezik-e visszahívni, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

FOTÓ: Azonnali-montázs

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek