+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

1. Az Alkotmánybíróság elé kerül a „hajléktalantörvény”, miután a Kaposvári Járásbíróság felfüggesztette egy 54 éves férfi ügyében zajló eljárást, és kezdeményezte az október 15. óta hatályban lévő jogszabály egyedi normakontrollját. Ezzel párhuzamosan egy pécsi bíróság szabálysértés hiányában megszüntette az eljárást egy helyi hajléktalannal szemben, ami ellen a rendőrség nem fellebbezett.

 

2. Pert nyert Juhász Péter a közmédia ellen. A választások után megszűnt Együtt korábbi politikusát két millió forint sérelemdíj illeti meg, és az MTVA-nak emellett négy főműsoridős adásban is közölnie, hogy valótlanságokat állítottak Juhászról. A sérelemdíjra a fideszes Deutsch Tamás gyorsan be is jelentkezett, mivel korábban fél milliót nyert egy Juhász ellen folytatott perben, ám az összegből idáig csak 50 ezret törlesztett a korábbi ellenzéki politikus.

 

3. Ma jelentették be, hogy hétfőtől 116 településen szünetelni fog a szemétszállítás, ami mintegy 125 ezer családot érint. Nagy aggodalomra  azonban nincs ok, a katasztrófavédelem már szervezi a szemét elszállítását. Az erre hivatott vállalat részben a rezsicsökkentés miatt került szorult anyagi helyzetbe, mivel évek óta nem emelhettek díjaikon, ezáltal tetemes hiányt halmoztak fel.

 

4. Nagy bajok vannak nyugdíjfronton, legalábbis erről beszélt azt ATV reggeli műsorában Farkas András nyugdíjszakértő. Évi 14 milliárd forinttal több jutna erre a célra, ha nem fizetné ki az állam ezt a pénzt egy még mindig létező szociális együttműködési egyezmény alapján egykori szovjet állampolgároknak.

 

5. Az amerikai hatóságok vélhetően elfogták azt a bombagyárost, aki az utóbbi napokban több levélbe rejtett robbanószerkezetet küldött Donald Trump amerikai elnök ismert kritikusainak.Kköztük két volt elnöknek, Barack Obamának és Bill Clintonnak is.

 

A Reggeli feketében pedig még ennél is izgalmasabb dolgokkal jelentkezünk minden héten hétfőn, szerdán és pénteken: iratkozz fel itt!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kétfarkús alpolgármestert, Döme Zsuzsannát lekiscsajozó Deutsch László megjegyezte, neki ez a szavajárása.

Orbán miatt egymást üti a két szlovén jobboldali párt: egyikük mellette, másikuk ellene szavazott az EP-ben a magyar jogállamiságról.

A Kisalföld új vezetője, Varga Ottó már Heves, Békés és Nógrád megyei napilapoknál is volt főszerkesztő.

A brit királynő vasárnap óta már a Habsburg-császárnál is régebb óta uralkodik: már attól sincs messze, hogy megdöntse a francia XIV. Lajos rekordját.

Marjan Šarec miniszterelnök új választást akar, nem véletlenül: ezzel megduplázná pártja támogatottságát a legutóbbi, 2018-as voksoláshoz képest.

Nem szerezte meg a mélyvörös Emilia-Romagna tartományt Matteo Salvini Legája. Az eredmény újabb lendületet adhat a római kormánynak és az olasz baloldal újraszerveződésének.

Az Orbán budapesti meghívását sem elutasító tartományfőnök a kampányban eleve finoman elhatárolódott a pártvezetés progresszív irányvonalától.

A hét kérdése

Nagyon sima győzelmet aratott az összellenzék jelöltje ellen Dézsi Csaba András. Sok elemzés született már róla, de mi megkérdezünk téged is.

Azért ide elnéznénk

Beszélgetés, britpop DJ, pezsgő. Január 31-én, mikor máskor?

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Az ijesztő maszkos metálosok a We Are Not Your Kind című új lemezükkel térnek vissza Magyarországra február 4-én.

Erről a Fidesz is gyakran beszél, de ez most más lesz. Jakab András jogász és Gyurgyák János történész adnak elő február 12-én.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás