+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

1. Az Alkotmánybíróság elé kerül a „hajléktalantörvény”, miután a Kaposvári Járásbíróság felfüggesztette egy 54 éves férfi ügyében zajló eljárást, és kezdeményezte az október 15. óta hatályban lévő jogszabály egyedi normakontrollját. Ezzel párhuzamosan egy pécsi bíróság szabálysértés hiányában megszüntette az eljárást egy helyi hajléktalannal szemben, ami ellen a rendőrség nem fellebbezett.

 

2. Pert nyert Juhász Péter a közmédia ellen. A választások után megszűnt Együtt korábbi politikusát két millió forint sérelemdíj illeti meg, és az MTVA-nak emellett négy főműsoridős adásban is közölnie, hogy valótlanságokat állítottak Juhászról. A sérelemdíjra a fideszes Deutsch Tamás gyorsan be is jelentkezett, mivel korábban fél milliót nyert egy Juhász ellen folytatott perben, ám az összegből idáig csak 50 ezret törlesztett a korábbi ellenzéki politikus.

 

3. Ma jelentették be, hogy hétfőtől 116 településen szünetelni fog a szemétszállítás, ami mintegy 125 ezer családot érint. Nagy aggodalomra  azonban nincs ok, a katasztrófavédelem már szervezi a szemét elszállítását. Az erre hivatott vállalat részben a rezsicsökkentés miatt került szorult anyagi helyzetbe, mivel évek óta nem emelhettek díjaikon, ezáltal tetemes hiányt halmoztak fel.

 

4. Nagy bajok vannak nyugdíjfronton, legalábbis erről beszélt azt ATV reggeli műsorában Farkas András nyugdíjszakértő. Évi 14 milliárd forinttal több jutna erre a célra, ha nem fizetné ki az állam ezt a pénzt egy még mindig létező szociális együttműködési egyezmény alapján egykori szovjet állampolgároknak.

 

5. Az amerikai hatóságok vélhetően elfogták azt a bombagyárost, aki az utóbbi napokban több levélbe rejtett robbanószerkezetet küldött Donald Trump amerikai elnök ismert kritikusainak.Kköztük két volt elnöknek, Barack Obamának és Bill Clintonnak is.

 

A Reggeli feketében pedig még ennél is izgalmasabb dolgokkal jelentkezünk minden héten hétfőn, szerdán és pénteken: iratkozz fel itt!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A német Zöldek hétfőn döntik el: Baerbockkal vagy Habeckkel lesz-e esélyük az ország történetében először zöld kancellárt adni. Vajon kit és mit támogatnak a két magyar zöldpártnál? Megkérdeztük.

Az orosz cég így biztosan nem vehet részt a dukovany-i atomerőmű bővítésében. Szombaton Csehország 18 orosz diplomatát utasított ki.

Szilágyi György Jobbik-alelnököt indítják Jakab Péterék az előválasztáson a Budapest 14. választókerületben, ahol az előző két parlamenti választáson a Fidesz jelöltje nyert.

Az Európai Bizottság német elnöke protokollhibát vétett, amikor a kabinetfőnökével utasíttatta vissza az ukrán elnök meghívását Kijevbe.

Elszabadult a képregényboom Magyarországon, tele vagyunk jobbnál jobb címekkel: ötöt ajánlunk a klasszikusoktól Harari világmegfejtéséig!

Budapest a költségvetéséből egymilliárd forintot különített el arra, hogy a politikusok helyett a városlakók dönthessék el, hogy mit fejlesszenek ebből a pénzből. De mire akarják költeni az adóforintokat a budapestiek?

Az elmúlt egy hónapban adták be az eddigi összes covid elleni oltás 58 százalékát, de ez nem egységesen oszlik el a világon. Mutatjuk, hogyan áll az oltásokkal Közép-Európa!

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás