Ne maradj le ezekről a hírekről, ha még nem kezdtél el bulizni

2018.10.26. 21:35

Ha már igen, akkor úgyis mindegy. Érezd jól magad!

Ne maradj le ezekről a hírekről, ha még nem kezdtél el bulizni

1. Az Alkotmánybíróság elé kerül a „hajléktalantörvény”, miután a Kaposvári Járásbíróság felfüggesztette egy 54 éves férfi ügyében zajló eljárást, és kezdeményezte az október 15. óta hatályban lévő jogszabály egyedi normakontrollját. Ezzel párhuzamosan egy pécsi bíróság szabálysértés hiányában megszüntette az eljárást egy helyi hajléktalannal szemben, ami ellen a rendőrség nem fellebbezett.

2. Pert nyert Juhász Péter a közmédia ellen. A választások után megszűnt Együtt korábbi politikusát két millió forint sérelemdíj illeti meg, és az MTVA-nak emellett négy főműsoridős adásban is közölnie, hogy valótlanságokat állítottak Juhászról. A sérelemdíjra a fideszes Deutsch Tamás gyorsan be is jelentkezett, mivel korábban fél milliót nyert egy Juhász ellen folytatott perben, ám az összegből idáig csak 50 ezret törlesztett a korábbi ellenzéki politikus.

3. Ma jelentették be, hogy hétfőtől 116 településen szünetelni fog a szemétszállítás, ami mintegy 125 ezer családot érint. Nagy aggodalomra  azonban nincs ok, a katasztrófavédelem már szervezi a szemét elszállítását. Az erre hivatott vállalat részben a rezsicsökkentés miatt került szorult anyagi helyzetbe, mivel évek óta nem emelhettek díjaikon, ezáltal tetemes hiányt halmoztak fel.

4. Nagy bajok vannak nyugdíjfronton, legalábbis erről beszélt azt ATV reggeli műsorában Farkas András nyugdíjszakértő. Évi 14 milliárd forinttal több jutna erre a célra, ha nem fizetné ki az állam ezt a pénzt egy még mindig létező szociális együttműködési egyezmény alapján egykori szovjet állampolgároknak.

5. Az amerikai hatóságok vélhetően elfogták azt a bombagyárost, aki az utóbbi napokban több levélbe rejtett robbanószerkezetet küldött Donald Trump amerikai elnök ismert kritikusainak.Kköztük két volt elnöknek, Barack Obamának és Bill Clintonnak is.

A Reggeli feketében pedig még ennél is izgalmasabb dolgokkal jelentkezünk minden héten hétfőn, szerdán és pénteken: iratkozz fel itt!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek