+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++

1. Az Alkotmánybíróság elé kerül a „hajléktalantörvény”, miután a Kaposvári Járásbíróság felfüggesztette egy 54 éves férfi ügyében zajló eljárást, és kezdeményezte az október 15. óta hatályban lévő jogszabály egyedi normakontrollját. Ezzel párhuzamosan egy pécsi bíróság szabálysértés hiányában megszüntette az eljárást egy helyi hajléktalannal szemben, ami ellen a rendőrség nem fellebbezett.

 

2. Pert nyert Juhász Péter a közmédia ellen. A választások után megszűnt Együtt korábbi politikusát két millió forint sérelemdíj illeti meg, és az MTVA-nak emellett négy főműsoridős adásban is közölnie, hogy valótlanságokat állítottak Juhászról. A sérelemdíjra a fideszes Deutsch Tamás gyorsan be is jelentkezett, mivel korábban fél milliót nyert egy Juhász ellen folytatott perben, ám az összegből idáig csak 50 ezret törlesztett a korábbi ellenzéki politikus.

 

3. Ma jelentették be, hogy hétfőtől 116 településen szünetelni fog a szemétszállítás, ami mintegy 125 ezer családot érint. Nagy aggodalomra  azonban nincs ok, a katasztrófavédelem már szervezi a szemét elszállítását. Az erre hivatott vállalat részben a rezsicsökkentés miatt került szorult anyagi helyzetbe, mivel évek óta nem emelhettek díjaikon, ezáltal tetemes hiányt halmoztak fel.

 

4. Nagy bajok vannak nyugdíjfronton, legalábbis erről beszélt azt ATV reggeli műsorában Farkas András nyugdíjszakértő. Évi 14 milliárd forinttal több jutna erre a célra, ha nem fizetné ki az állam ezt a pénzt egy még mindig létező szociális együttműködési egyezmény alapján egykori szovjet állampolgároknak.

 

5. Az amerikai hatóságok vélhetően elfogták azt a bombagyárost, aki az utóbbi napokban több levélbe rejtett robbanószerkezetet küldött Donald Trump amerikai elnök ismert kritikusainak.Kköztük két volt elnöknek, Barack Obamának és Bill Clintonnak is.

 

A Reggeli feketében pedig még ennél is izgalmasabb dolgokkal jelentkezünk minden héten hétfőn, szerdán és pénteken: iratkozz fel itt!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kik szavazhatnak az önkormányzati választáson? Mi kell ahhoz, hogy ajánlhasd a kedvenc polgármesterjelöltedet? Tudsz-e máshol szavazni, mint a lakóhelyed? Összeszedtük.

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

Az '56-os magyar szabadságharc leveréséről is ismert Ivan Konyev szobrát vörös festékkel öntötték le, a polgármester szerint maradhat úgy, ahogy van.

Ez a fotó önmagában érdekes képet fest a kapitalizmusról.

Meg sem jelentek annak a szerzőnek a könyvei, aki a KSH közben eltűnt adatai szerint a legnagyobb példányszámban jelent meg Magyarországon.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás