+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2018. október 17. szerda, 07:36
A fájdalom nagyon jó inspirációs forrás Anthony Kiedis, a Red Hot Chilli Peppers énekese szerint. Még egy dalt is írt arról, hogy nem szabad elítélni az öngyilkosokat. Például Robin Williams egykori színészt.

Kate Spade, divattervező és üzletasszony, Chris Cornell, a Soungarden énekese, Chester Bennington, a Linkin Park énekese, Robin Williams, Oscar-díjas színész: csak pár név az elmúlt évekből, akik öngyilkosságot követtek el. 

 

Az utóbbi személy halála ihlette az amerikai rockzenekar, a Red Hot Chilli Peppers egyik dalát – mondta el a banda énekese, Anthony Kiedis a Dash rádiónak adott interjújában. Mint kifejtette: a fájdalom, a szenvedés és a nehézségek szerinte nagyon jó inspirációs források, és a 2016-os The Getaway című albumunk több dalát is ezek ihlették.

 

„Josh, a gitárosunk kitalált egy gyönyörű dallamot, amelynek szövegéhez Robin Williams halála adta az ihletet, ami valamiért nagyon mélyen érintett. Úgy éreztem, hogy egy szentet veszítettünk el. Lehet, hogy voltak gondjai, és igazából nem is szerette a vígjátékait, de akkor is rengeteget adott az embereknek, és az egész lényéből áradt valami, ami jobb hellyé tette a világot. (...)

 

Még egy dalt is írtam arról, hogy nem szabad elítélni azokat, akik öngyilkosok lesznek, mert el sem tudjuk képzelni, milyen mértékű fájdalmat élnek meg.

 

Robin 63 éves volt és felnevelte a gyerekeit úgy, hogy nem tudhatjuk, mit élt át közben és mennyire szenvedett, ezért úgy gondolom, nincs jogunk elítélni azért, hogy idővel feladta” – magyarázta az énekes.

 

A műsorvezető rákérdezett, hogy melyik dalt ihlette a színész-komikus halála, ám ezt sajnos nem tudhattuk meg. Ahogy Anthony Kiedis elmondta:

 

„Ez a felvétel soha nem készült el.”

 

Ha a Robin Williams öngyilkossága inspirálta RHCP-szám nem is, de a The Getaway lemez címadó dala alább megtalálható.

 

 

NYITÓKÉP: Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb négy politikus távozott, mert nem látnak már lehetőséget a konzervatív, jobboldali politizálásra.

Lesz-e hatással a Párbeszéd és az LMP közeledésére, hogy a DK éppen nagyban gyengíti az MSZP-t? Kik fognak tárgyalni minderről? Megkérdeztük!

Mi volt Gyurcsány legjobb húzása? Melyik elszakított nemzetrész fáj neki legjobban? Vágó István négy válaszból dönthet, és van, hogy a
közönség segítségét kéri! Videó!

Fókuszban: Orbán Viktor huszonkettedik évértékelője.

Egészen meglepő helyen tűnt fel a zalai termálváros: Európa legjobb helyeit listázva szavazták fel a tizenkettedik helyre a titokzatosan működő European Best Destinationsön.

A választók megbüntették az AfD-t és a velük Türingiában összefogó pártokat. A Hanza-városban a baloldali pártok majdnem a szavazatok kétharmadát hozták el.

A várakozásoknak megfelelően alakultak a nevadai kaukuszok eredményei, Bernie Sanders már az elnyert delegáltak tekintetében is az élen.

A hét kérdése

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Azért ide elnéznénk

Mármint Kádár Barnabás, a momentumos jövőkutató. Február 26, Pannon Kincstár.

Szász Lilla a portugál exgyarmatok lakóinak visszatelepítését fotózta végig. Tárlatvezetés február 28-án.

Moldvai és gyimesi csángó táncház Budán február 29-én.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás