+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2018. október 17. szerda, 07:36
A fájdalom nagyon jó inspirációs forrás Anthony Kiedis, a Red Hot Chilli Peppers énekese szerint. Még egy dalt is írt arról, hogy nem szabad elítélni az öngyilkosokat. Például Robin Williams egykori színészt.

Kate Spade, divattervező és üzletasszony, Chris Cornell, a Soungarden énekese, Chester Bennington, a Linkin Park énekese, Robin Williams, Oscar-díjas színész: csak pár név az elmúlt évekből, akik öngyilkosságot követtek el. 

 

Az utóbbi személy halála ihlette az amerikai rockzenekar, a Red Hot Chilli Peppers egyik dalát – mondta el a banda énekese, Anthony Kiedis a Dash rádiónak adott interjújában. Mint kifejtette: a fájdalom, a szenvedés és a nehézségek szerinte nagyon jó inspirációs források, és a 2016-os The Getaway című albumunk több dalát is ezek ihlették.

 

„Josh, a gitárosunk kitalált egy gyönyörű dallamot, amelynek szövegéhez Robin Williams halála adta az ihletet, ami valamiért nagyon mélyen érintett. Úgy éreztem, hogy egy szentet veszítettünk el. Lehet, hogy voltak gondjai, és igazából nem is szerette a vígjátékait, de akkor is rengeteget adott az embereknek, és az egész lényéből áradt valami, ami jobb hellyé tette a világot. (...)

 

Még egy dalt is írtam arról, hogy nem szabad elítélni azokat, akik öngyilkosok lesznek, mert el sem tudjuk képzelni, milyen mértékű fájdalmat élnek meg.

 

Robin 63 éves volt és felnevelte a gyerekeit úgy, hogy nem tudhatjuk, mit élt át közben és mennyire szenvedett, ezért úgy gondolom, nincs jogunk elítélni azért, hogy idővel feladta” – magyarázta az énekes.

 

A műsorvezető rákérdezett, hogy melyik dalt ihlette a színész-komikus halála, ám ezt sajnos nem tudhattuk meg. Ahogy Anthony Kiedis elmondta:

 

„Ez a felvétel soha nem készült el.”

 

Ha a Robin Williams öngyilkossága inspirálta RHCP-szám nem is, de a The Getaway lemez címadó dala alább megtalálható.

 

 

NYITÓKÉP: Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A függetlenként politizáló Bencsik János könyöradománynak tartja azt, és nemet nyomott a kezdeményezésre. Az okokat megkérdeztük tőle!

Az SZFE hallgatói táncoltak és énekeltek, mialatt az Országgyűlés megszavazta egyetemük alapítványi kézbe vonását, a tüntetésen megjelent Karácsony Gergely is. Fotók!

Rögös út vezetett a jobbikos német nemzetiségű politikus, Brenner Koloman parlamenti alelnökké választásáig.
Mutatjuk a részleteket!

Macron veszélyes játékot játszik, hiszen eddigi miniszterelnöke népszerűbb volt, mint ő maga. A friss kormánnyal újragondolhatja magát.

A Kovászna megyei kétezer fős Nagybaconban balkáni hangulat uralkodik: a regnáló polgármesterrel szemben elinduló független jelöltet a polgármester fia fenyegeti, míg a polgármester szerint ellene indult lejáratókampány és igaziból őt fenyegették meg.

Ötszáznál is több óriáscég véli úgy, hogy a Facebook nem tesz eleget a gyűlöletbeszéd terjedése ellen, ezért többé nem költenek pénzt reklámra a közösségi oldalon. A Facebook-alapító Mark Zuckerberg ennek ellenére nem esett kétségbe.

Pár napja az LMP, DK, Jobbik és Fidesz képvviselői szavazták meg a momentumos Balogh Csaba jogköreinek megnyirbálását, most Balogh vette vissza az LMP-s és DK-s alpolgármesterek jogosítványait.

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

A túrák csütörtökön 16 órakor és vasárnap 14 órakor indulnak, a félórás körbevezetés rövid koncerttel zárul.

A Magyar Asztronautikai Társaság 1994 óta tartó táborát ezúttal online rendezik meg július 9-én. Jelentkezési határidő: július 3.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás