Vagy olyan jó énekes, mint Freddie Mercury? Most bizonyíthatod!

Szerző: Petróczi Rafael
2019.11.15. 07:50

A Google mesterséges intelligencián alapuló fejlesztése, a FreddieMeter meg is mondja, mennyire érsz fel a legendás énekeshez.

Vagy olyan jó énekes, mint Freddie Mercury? Most bizonyíthatod!

„Az emberek szeretnek Freddie Mercuryval énekelni, de tudsz is úgy énekelni, mint Freddie?” – mutatkozik be a Queen, a Google és a YouTube partnersége gyümölcseként megszülető új alkalmazás. A FreddieMeter névre keresztelt alkalmazásban négy ikonikus Queen-számon lehet tesztelni, hogy vagy-e olyan jó énekes, mint Freddie Mercury. Csak ki kell választani a négy szám, a Don’t Stop Me Now, a We Are The Champions, a Bohemian Rhapsody, vagy a Somebody To Love valamelyikét, csatlakoztatni egy fülhallgatót, és már kezdődhet is a karaoke.

Amiben különbözik ez a hagyományos karaokétól, az az, hogy a FreddieMeter egy, a Google Research által kifejlesztett mesterséges intelligenciát használ, ami

egy százfokú skálán hasonlítja össze, hogy a hangszínedet, a hangterjedelmedet és a dallamvezetésedet tekintve mennyire érsz fel a legendás énekeshez, mennyire énekelsz úgy, mint Freddie Mercury.

Azok számára, akik attól tartanak, hogy a Google és a YouTube az akár kínos produkciók birtokába juthat, a készítők külön hangsúlyozzák: a hangfelvételeket nem töltik fel semmilyen szerverre, nem elemzik semmilyen formában, így ami otthon, a négy fal között történik, az valóban ott is marad. Kivéve, ha úgy döntünk, hogy hozzáférést adunk az alkalmazásnak a kameránkhoz: a produkciónkat megörökítő videófelvételt kedvünkre megoszthatjuk másokkal.

Azon túl, hogy jó szórakozás, a FreddieMeteren adományozni is lehet a Queen gitárosa, Brian May, a dobos Roger Taylor, illetve a zenekar menedzsere, Jim Beach alapította Mercury Phoenix Trust nevű jótékonysági szervezetnek. A Mercury Phoenix Trust célja, hogy felhívja a figyelmet az HIV és az AIDS jelentette veszélyekre, adományt kérve az ezek ellen folytatott küzdelemre. (Mint ismeretes, Freddie Mercury 1991-ben bekövetkezett halálát az AIDS-betegségben legyengült immunrendszerét ért tüdőgyulladás okozta.) A FreddieMeter egyúttal emléket állít a Bohemian Rhapsodynak is, amit a Queen pont 44 éve, 1975 novemberében adott elő először Liverpoolban.

Most pedig kezdődjön a teszt: ide kattintva érheted el a FreddieMetert. Annyi biztos, hogy az amerikai rapper, Kanye West kísérletét nem lesz nehéz túlszárnyalnod.

NYITÓKÉP: Freddie Mercury a Time Waits For No One klipjében / YouTube

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek