+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. szeptember 3. hétfő, 08:58
A csevegőprogram fejlesztői új szintre emelték az arcfelismerést.

Az elmúlt napokban kapta meg a Snapchat a szabadalmat az amerikai hatóságoktól arra a technológiára, mellyel képesek precízen meghatározni egy adott rendezvény résztvevőinek hangulatát – adta hírül a Business Insider. A fejlesztés nem csupán az alapvető érzelmeket – mint a harag, a szomorúság, vagy az öröm – ismeri fel, hanem egészen árnyalt képet tud alkotni egy komplex skála alapján.

 

A szabadalmi dokumentáció alapján a Snapchat a helymeghatározási adatokat használná fel a rendezvények lokalizációjára, vagyis akkor lépne életbe a technológia, ha egy adott helyszínen tömegesen jelennének meg a felhasználók.

 

A tervek szerint a közönség hangulatának monitorozását jó pénzért tudnák értékesíteni a rendezvények szervezőinek.

 

A szabadalom megszerzése ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a fejlesztés mindenképpen be is kerül a csevegőprogramba. A Snapchat az elmúlt években számos arcfelismeréssel kapcsolatos szabadalmi kérelmet nyújtott be az illetékes hatóságokhoz, ám ezek a technológiák még nem jelentek meg az applikációban.

 

FOTÓ: Instagram / Olaf Padar

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

Hangörökség: Maurice, a kakas harca nem volt hiábavaló.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

Egy év kell legalább a szakértő szerint, hogy beindulhasson a tavaly decemberben alapított cégnél egy covid-vakcina tömeges gyártása.

Három ütemben érkezik nagy mennyiségben a Sputnik-V hazánkba, jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás