Kossuth tér visszatér? Lehet-e újabb 2006?

2018.12.15. 08:54

Harmadik napja tartanak a rabszolgatörvény elleni demonstrációk. A szemünk előtt ismétlődik meg 2006? Vagy egyáltalán nem? Az Azonnali a tüntetőket és a megjelent ellenzéki politikusokat kérdezte a péntek esti tüntetésen.

Harmadik napja vonultak utcára péntek este a rabszolgatörvény néven elhíresült túlóratörvénnyel elégedetlen emberek: paprikaspré, rendőrsorfal fogadta őket, többüket pedig őrizetbe vették. 

A tüntetők, többek között a Momentum politikusai, szimpatizánsai egyébként teljesen legálisan beszerezhető, bár ebben a helyzetben nem legálisan használt füstbombákat is használtak: a párt alelnökét, Donáth Annát a rendőrök kiemelték a rendőrök a tömegből és be is vitték – noha csak egy éjszaka erejéig. Rajta kívül többeket is őrizetbe vettek, visszaélésekről is voltak beszámolók.

Kossuth tér visszatér? Lehet-e újabb 2006, csak ezúttal Orbán Viktor ellen?

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa szerint annyiban igen, hogy elkezdődik egy kormány megbukása; a mostani megmozdulások azonban szerinte sokkal békésebbek. A jobbikos Varga-Damm Andrea úgy gondolja, hogy 2006-ban az erőszakot a Fidesz szervezte, ezért most nem számít erőszakos megmozdulásokra.

A Momentum-elnök Fekete-Győr András elmesélte, hogy ott volt a székházostromnál fiatal középiskolásként, de nem dobott semmit;

az LMP-társelnök Keresztes László Lóránt pedig elmondta: ő vidéki, úgyhogy csak a tévében követte az eseményeket.

Ezekről, és még sok minden másról kérdeztük a péntek este a Kossuth téren megjelent tüntetőket és politikusokat. Nézzétek meg itt:

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek