+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ágoston Dániel
2021. május 3. hétfő, 19:10
Száz mondatból kilencvenhét mögött nem őszinte a szándék, és a járványkezelés során is gőzkalapáccsal verik a fejünkbe, milyen sikeres a kormány Thuróczy Szabolcs szerint. Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Thuróczy Szabolcs hazánk egyik legnépszerűbb színésze, akit olyan sorozatok és filmek főszereplőjeként is ismerünk, mint az Aranyélet vagy a Drakulics elvtárs, de Pintér Béla társulatának is oszlopos tagja. Markáns véleménye a világról ugyancsak ismert, ez a Helyzetnek adott interjújából is kiderül – azonban saját elmondása szerint is egyre nehezebb ma már bármiről beszélni a mindent átszövő politika miatt.

 

„A politikusok elhozták nekünk a fortyogó gyűlöletet, ami miatt úgy néz az ország egyik fele a másikra, mint gyújtogató a vizes szénakazalra”

 

– fogalmazott az Azonnali podcastjában. Szerinte elkeserítő, hogy szinte beszélgetni sem lehet már egymással normálisan, és aggasztónak tartja a dolgok menetét. 

 

Thuróczy úgy gondolja: a jó művészet eljut az emberekhez.

 

Azon viszont szerinte is érdemes elgondolkodni, hogy a Kojotnak, amit az elmúlt tíz év egyik legjobb filmjének tart, miért nem volt mozibemutatója.

 

Nyíregyházi identitása mindmáig él, és nagyon szívesen jár vissza a szülőföldjére, mivel ott sokkal több nyugalmat és valós dolgot talál. Ugyanakkor nem gondolja, hogy ez a fajta identitás lényegében befolyásolná az ő művészetét – főleg, hogy lassan régebb óta él Budapesten, mint Nyíregyházán. Ennek ellenére azért három nap otthonlét után hajlamos visszatérni a régi szavajárása.

 

Thuróczy

 

reménykedik a nyárban, amely során mindenképp szeretné előadni a Bödőcs Tiborral közösen készülő „Meg se kínáltak” című monodrámát.

 

Pintér Béláékkal azonban elengedték a színpadot erre a nyárra, és csak szeptemberben fognak már csak játszani, mivel a tervezhetőség hiánya gyakorlatilag lehetetlenné tett minden előadást.

 

De hogyan jut el az emberekhez a valódi művészet? Hogy néz ki egy forgatás a járvány idején? Érte-e bármilyen hátrány az SZFE mellett való kiállása miatt? Ezekről beszélgettünk vele a Helyzetben.

 

NYITÓKÉP: Kleb Attila fotója alapján Vitárius Bence grafikája

 

/attachment/0054/53318_copy_3_helyzet_logo_update_1.jpg

Iratkozz fel podcastcsatornánkra!

Az Azonnali podcastja a közélet és az underground határán.

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A budapesti főpolgármester immár hivatalosan is bejelentkezett az ellenzék miniszterelnök-jelöltségéért.

Noha a Varga Mihály-féle új adócsomag célja az adócsökkentés és az adóegyszerűsítés, az leginkább kommunikációs húzásként értelmezhető. Elemzés!

A számok alacsonyabbak a hivatalos adatoknál, de a kórházba kerültek körében a halálozási arány magas.

Az eset miatt Skóciában többen is azt követelik, hogy legyen saját bevándorláspolitikájuk.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

A párt küldöttgyűlése döntött így. Karácsony szombatra nagy bejelentést ígért.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás