A járvány alatt derült ki igazán, mennyire mocskos dolog a politika

2021.05.03. 19:10

Száz mondatból kilencvenhét mögött nem őszinte a szándék, és a járványkezelés során is gőzkalapáccsal verik a fejünkbe, milyen sikeres a kormány Thuróczy Szabolcs szerint. Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Thuróczy Szabolcs hazánk egyik legnépszerűbb színésze, akit olyan sorozatok és filmek főszereplőjeként is ismerünk, mint az Aranyélet vagy a Drakulics elvtárs, de Pintér Béla társulatának is oszlopos tagja. Markáns véleménye a világról ugyancsak ismert, ez a Helyzetnek adott interjújából is kiderül – azonban saját elmondása szerint is egyre nehezebb ma már bármiről beszélni a mindent átszövő politika miatt.

 

„A politikusok elhozták nekünk a fortyogó gyűlöletet, ami miatt úgy néz az ország egyik fele a másikra, mint gyújtogató a vizes szénakazalra”

 

– fogalmazott az Azonnali podcastjában. Szerinte elkeserítő, hogy szinte beszélgetni sem lehet már egymással normálisan, és aggasztónak tartja a dolgok menetét. 

 

Thuróczy úgy gondolja: a jó művészet eljut az emberekhez.

 

Azon viszont szerinte is érdemes elgondolkodni, hogy a Kojotnak, amit az elmúlt tíz év egyik legjobb filmjének tart, miért nem volt mozibemutatója.

 

Nyíregyházi identitása mindmáig él, és nagyon szívesen jár vissza a szülőföldjére, mivel ott sokkal több nyugalmat és valós dolgot talál. Ugyanakkor nem gondolja, hogy ez a fajta identitás lényegében befolyásolná az ő művészetét – főleg, hogy lassan régebb óta él Budapesten, mint Nyíregyházán. Ennek ellenére azért három nap otthonlét után hajlamos visszatérni a régi szavajárása.

 

Thuróczy

 

reménykedik a nyárban, amely során mindenképp szeretné előadni a Bödőcs Tiborral közösen készülő „Meg se kínáltak” című monodrámát.

 

Pintér Béláékkal azonban elengedték a színpadot erre a nyárra, és csak szeptemberben fognak már csak játszani, mivel a tervezhetőség hiánya gyakorlatilag lehetetlenné tett minden előadást.

 

De hogyan jut el az emberekhez a valódi művészet? Hogy néz ki egy forgatás a járvány idején? Érte-e bármilyen hátrány az SZFE mellett való kiállása miatt? Ezekről beszélgettünk vele a Helyzetben.

 

NYITÓKÉP: Kleb Attila fotója alapján Vitárius Bence grafikája

 

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.