Ha nyitnak a teraszok, új budai helyszínen nyitni fog a Dürer Kert is

2021.03.19. 18:10

A koronavírus miatt sincsenek könnyű helyzetben a szórakozóhelyek, de a Dürer Kert sorsát nehezítette egy közelmúltbeli telekbiznisz is, amelynek következtében a Dürer Kertnek 12 év után be kellett zárnia a régi helyén az Ajtósi Dürer soron. A tulajdonosok azonban nem engedték el a Dürert. Az új helyszínt március végén jelentik be, de Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak azért néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

A Dürer Kert kétségtelenül a magyar könnyűzenei- és klubélet egyik legmeghatározóbb szórakozóhelye volt az Ajtósi Dürer soron, amelyet a koronavírus mellett az ingatlan tulajdonosváltása miatt voltak kénytelen bezárni a klub vezetői. A találgatások azóta tartanak, vajon mi lesz a sorsa a helynek: az biztos, hogy csupán egy szakasz zárult le a Dürer Kert életében, a klub csapata ugyanis folytatni fogja egy másik helyszínen.

 

De hogy fog kinézni az új Dürer? Hány teremmel, mekkora kapacitással és mikor fog tudni nyitni?

 

Horváth Mátét, a Dürer Kert és a New Beat koncertszervezőjét kérdeztük a Helyzetben. Máté szerint „csak a tartalékokon és a támogatáson” múlik, hogy mely klubok és rendezvényhelyszínek fogják túlélni a járványt. A Dürer a túlélésben bízik, de a csapat náluk is szétesett, hiszen nem tudnak mindenkinek fizetést adni – raktáraznak, leltáraznak, és az új hely nyitására készülnek. Miután az emberek szerinte szomjazzák a koncerteket, a tömegben ugrálást, ezért ha jön a nyitás,

 

Horváth Máté úgy gondolja, a szórakoztatóiparban nagyon gyors visszatérés lesz.

 

Ennek viszont a Dürer koncertszervezője szerinte egy módja van:

 

az oltások beadatása.

 

Azt mondja: a nyitás után várhatóan hatalmas dömping lesz koncertekből és rendezvényekből, viszont az még a nyitás után több idő lesz, amíg a nemzetközi előadók turnéi újraindulnak. Azt eddig is lehetett tudni, hogy a Dürer Kert új helyszíne Budán lesz, azt viszont Horváth az Azonnalinak árulta el először, hogy

 

két teremmel és kerthelyiséggel nyitnak majd újra, de nem akarnak szabatéri koncerthelyszínné válni.

 

Szó esett még szakmai kérdésekről, az általa szervezett koncertekről, a sztárok allűrjeiről, Marilyn Mansonról, illetve arról, hogy ő szokott-e fényképezkedni az általa Magyarországra hozott előadókkal.

 

Disclaimer: a cikk szerzője, illetve a podcast készítője a Dürer Kert volt munkatársa

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.