Mintha a zeneipar kivéreztetése zajlana

2021.03.05. 19:10

Varga Balázs a Fekete Zaj alapítója és főszervezője, a Tixa jegyiroda ügyvezetője szerint a zeneiparnak óriási szükség lenne egy erős, egységes szervezetre, amely nyomást gyakorolhat a kormányra. A Helyzetnek elmondta, miért.

A vírushelyzet elsőként a szórakoztatóipart, illetve a zeneipart vágta padlóra világszerte a gazdasági területek közül. Magyarországon a helyzet azóta is megoldatlan, a kormány gyakorlatilag semmilyen módot nem talált arra, hogy támogassa a szektort, illetve azok szereplőit. Varga Balázs oszlopos tagja a rendezvényszektornak, hiszen nemcsak az egyik legnépszerűbb független fesztivál, a Fekete Zaj alapítója és főszervezője, de a hazai koncertjegyek forgalmazásában is komoly piaci szereplőként létező Tixa jegyiroda ügyvezetője is.

 

Szerinte a helyzet kifejezetten aggasztó abból a szempontból, hogy a szektor magára van hagyva, és nagyon nagy szükség lenne egy erős, egységes zeneipari szervezetre, amely nyomást gyakorolhat a kormányra.

 

„Beszélnek már arról is, hogy talán a szakma kivéreztetése zajlik annak érdekében, hogy a tönkrement cégeket a NER-közeli emberek felvásárolják – vannak is erre utaló jelek”

 

– fogalmazott, illetve azt is mondta, hogy nem érti mindennek a motivációját, hiszen felülről irányítva egyszerűen nem lehet kultúrát létrehozni.

 

A megújult Helyzet vendégeként Varga Balázzsal emellett beszélgettünk még a jegyeladások helyzetéről, oltásigazolványokról, a szórakoztatóipar jövőbeli átalakulásának lehetőségeiről, valamint az is kiderül, mit gondol arról, hogy vajon Karácsony Gergely vagy Demeter Szilárd a nagyobb rocker.

 

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

 

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.