+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ágoston Dániel
2021. március 5. péntek, 19:10
Varga Balázs a Fekete Zaj alapítója és főszervezője, a Tixa jegyiroda ügyvezetője szerint a zeneiparnak óriási szükség lenne egy erős, egységes szervezetre, amely nyomást gyakorolhat a kormányra. A Helyzetnek elmondta, miért.

A vírushelyzet elsőként a szórakoztatóipart, illetve a zeneipart vágta padlóra világszerte a gazdasági területek közül. Magyarországon a helyzet azóta is megoldatlan, a kormány gyakorlatilag semmilyen módot nem talált arra, hogy támogassa a szektort, illetve azok szereplőit. Varga Balázs oszlopos tagja a rendezvényszektornak, hiszen nemcsak az egyik legnépszerűbb független fesztivál, a Fekete Zaj alapítója és főszervezője, de a hazai koncertjegyek forgalmazásában is komoly piaci szereplőként létező Tixa jegyiroda ügyvezetője is.

 

Szerinte a helyzet kifejezetten aggasztó abból a szempontból, hogy a szektor magára van hagyva, és nagyon nagy szükség lenne egy erős, egységes zeneipari szervezetre, amely nyomást gyakorolhat a kormányra.

 

„Beszélnek már arról is, hogy talán a szakma kivéreztetése zajlik annak érdekében, hogy a tönkrement cégeket a NER-közeli emberek felvásárolják – vannak is erre utaló jelek”

 

– fogalmazott, illetve azt is mondta, hogy nem érti mindennek a motivációját, hiszen felülről irányítva egyszerűen nem lehet kultúrát létrehozni.

 

A megújult Helyzet vendégeként Varga Balázzsal emellett beszélgettünk még a jegyeladások helyzetéről, oltásigazolványokról, a szórakoztatóipar jövőbeli átalakulásának lehetőségeiről, valamint az is kiderül, mit gondol arról, hogy vajon Karácsony Gergely vagy Demeter Szilárd a nagyobb rocker.

 

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

 

/attachment/0054/53318_copy_3_helyzet_logo_update_1.jpg

Iratkozz fel podcastcsatornánkra!

Az Azonnali podcastja a közélet és az underground határán.

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mivel nem látnak garanciát arra, hogy ne kerülhetnének megint politikai nyomás alá, maradnak mindenképpen Bécsben.

„Nem várhatja el tőlem, hogy egy nappal később már egy teljesen kidolgozott tervvel állok elő” – védekezett a brit miniszterelnök szóvivője.

A széndioxid-kibocsátás éves növekedése 2021-ben a második legmagasabb lehet a 2008-as világválságot követő felépülés óta – mondja a Nemzetközi Energiaügynökség.

Mélyülnek tőle a társadalmi egyenlőtlenségek, indokolja mindezt a világszervezet.

Az Ibizába belebukott politikus azt kéri volt pártjától, hogy vegyék vissza. A párt közben azon vitázik, mennyire álljon bele a lockdownellenességbe.

A szállításügyi miniszter közben cukornádültetvényen pöffeszkedő ültetvényesnek nevezte a miniszterelnököt.

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás