Đoković: A szerb dacosság jelképezi a mennyei nemzetünket

Szerző: Cserdi Dóra
2022.07.12. 08:20

A szerb teniszező valószínűleg ismét nem léphet pályára január végén.

Đoković: A szerb dacosság jelképezi a mennyei nemzetünket

Hétfőn este tartották Novak Đoković ünnepélyes köszöntését Belgrádban, miután vasárnap megnyerte a wimbledoni teniszbajnokságot. A sportolót hatalmas tömegek fogadták Szerbia fővárosában.

Mint az N1 írja, a teniszező egy beszédet is mondott az eseményen, amivel kihasználta az alkalmat, hogy különös üzeneteket küldjön a honfitársainak:

Đoković szerint a sikere a „szerb dacosságból” fakad , ez pedig mint fogalmazott, a „mennyei szerb nép szimbóluma”.

„Úgy gondolom, hogy az a bizonyos szerb makacsság döntő volt abban, hogy most itt állok. Ez a makacsság jelképezi mennyei népünk szellemét, és a legnehezebb pillanatokban megmutatja a szívét, lelkét és akaratát. A sorsunk, hogy végigjárjuk a tüskés utat, és közben azt mondjuk, ki tudja miért jó ez, de mindig van jó, a fény ott van az alagút végén. Ti vagytok ez a fény” – mondta beszédében Đoković a lap szerint.

A szerb teniszező nincs beoltva, így januárban nem léphetett pályára az Australian Openen, majd pár hónappal később két amerikai tornán sem indulhatott. Mint a sportoló nemrég elmondta, továbbra sem szeretné felvenni a koronavírus elleni vakcinát, így amennyiben nem változtatnak az US Open szabályain, valószínűleg nyár végén ismét nem léphet amerikai pályára.

NYITÓKÉP: Wikimedia Commons/ Carine06

Cserdi Dóra
Cserdi Dóra újságíró

Szerkesztő-újságíró.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek