Videó: gyerekrajzok a tankba - szürreális reklámmal rukkolt elő az Uralvagonzavod

2022.07.09. 10:40

Oroszország legnagyobb gépgyártó vállalata is kiveszi a részét a „különleges hadművelet” propagálásából.

Videó: gyerekrajzok a tankba - szürreális reklámmal rukkolt elő az Uralvagonzavod

Tankba rakott gyerekrajzokkal próbálja feléleszteni az orosz harcikocsigyártó Uralvagonzavod a lelkesedést a lakosságban - látszik a Nexta által megosztott videón.

A felvétel egy szemmel láthatóan üres gyárban készült, ahol kedves, idősebb hölgyek ovódás korú gyermekek rajzait pakolták egy tankba, amit nagy valószínűséggel az ukrajnai frontra szántak: a következő vágóképen pedig már a harckocsik szállítása látszik.

A videó már csak azért is ironikus, mert néhány héttel ezelőtt Oroszország két legnagyobb, harckocsik gyártására és javítására szakosodott üzeme - az Uralvagonzavod és a Cseljabinszki Traktorgyár - kénytelen volt felfüggeszteni a munkát a külföldi alkatrészek hiánya miatt.

Az alkatrészek és pótalkatrészek hiánya, valamint a nyugati technológia Oroszországba történő szállításának felfüggesztése mellett az Uralvagonzavod „az iparág teljes láncolatán végighúzódó együttműködési problémával” is szembesül.

A vállalathoz hasonlóan egy másik gyártó, a Barnauli Gépgyár is sorra veszíti el ügyfeleit, többek között Indiát, Kínát és Egyiptomot. Most az Uralvagonzavodhoz hasonlóan a Barnaul is elbocsátja alkalmazottait és leállítja a termelést, pedig alig egy évvel ezelőtt még a világ több mint 30 országába exportált.

NYITÓKÉP: WikiMedia Commons

Papp Éva Orsolya
Papp Éva Orsolya Az Azonnali.hu munkatársa

A szerző az Azonnali munkatársa.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek