Újabb Gazprom-közeli üzletember lett öngyilkos

Szerző: Fekő Ádám
2022.07.06. 07:52

Az elmúlt hónapokban sok tragédia történt a gázipari óriáscég körül.

Újabb Gazprom-közeli üzletember lett öngyilkos

A leningrádi régió Viborgszkij kerületében található Morszkije névre hallgató faluban találták meg a 61 éves Jurij Voronov holttestét. Voronov az Astra-Shippin szállító és logisztikai céget vezette, ez a Gaprom szerződéseinek teljesítésére szakosodott az Északi-sark környékén – írja a Moskovsky Komsomolets

A férfi holttestét a fején lévő lőtt sebbel találták meg a medencében, mellette feküdt a lőfegyver is. A nyomozás első eredményei szerint Voronovot megölték, az indíték pedig „partnerekkel való veszekedés és sok pénz elvesztése”. 

2021-ben már 65 millió rubel volt a cég vesztesége, Voronov felesége elmondása szerint a férfi súlyosodó alkoholproblémákkal is küszködött.

Önmagában ez a családi tragédia nem is kelte feltűnést, de nehéz nem észrevenni, hogy Ukrajna lerohanása óta sokasodnak a halálesetek az orosz gázipari óriás körül:

januárban Leonid Shulmant, a Gazprom Invest egyik vezetőjét találták holtan, az ő teste mellett búcsúüzenet is volt. Februárban Leninkszkojében találták meg a 61 éves Alekszandr Tyuljanov, a Gazprom helyi központjának biztonságért felelős helyettesének holttestét, az ő teste mellett is búcsúcédula hevert.

Április 18-án Moszkvában találták holtan a Gazprombank volt alelnökét, Vladiszlav Avalevet, feleségét és 13 éves lányukat, mindegyükükkel lövés végzett, április 21-én pedig Spanyolországban találták meg holtan a Novatek orosz gázipari vállalat egykori felsővezetőjét, Szergej Protosenját, feleségét és 18 éves lányukat. Az üzletembert a kertben akasztották fel, a családtagokon szúrt sebeket találtak.

KIEMELT KÉP: Wikimedia Commons

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek