A Nemzeti Sport véletlenül mutatta be, hogy Kazahsztánban ugyanazok a fociviszonyok, mint nálunk

Szerző: Fekő Ádám
2022.07.06. 13:29

A Fradi BL-selejtezőmeccsre előtt mutatták be a távoli ázsiai ország klubjainak furcsa helyzetét, amik valójában nem is annyira furcsák.

A Nemzeti Sport véletlenül mutatta be, hogy Kazahsztánban ugyanazok a fociviszonyok, mint nálunk

A Fradi focicsapata ma délután kezdi meg a Bajnokok Ligája selejtezőkörét magyar idő szerint 16:00-kor a kazahsztáni Tobol Kosztanaj ellen, erre felhúzva készített interjút a Nemzeti Sport egy kazah médiamunkással a helyi viszonyokról. A Focibolond gyors volt, és kiszúrta a lényeget Anton Lisszjak mondandójából, aki úgy tűnik, valamiféle egzotikumként próbálja eladni az európai szemnek a helyi labdarúgást:

„Kazahsztánban alig van magántulajdonban lévő klub, az állam finanszírozza a működésüket, leginkább attól függően, hogy a helyi akim, azaz a polgármester hogyan viszonyul a sportághoz, szereti-e vagy sem. Kosztanaj városvezetője imádja a futballt, így a helyi profi labdarúgást edzőpályák, konditermek, valamint egy kisebb szállodával ellátott edzőközpont is szolgálja.”

Nem is tudunk többet hozzátenni, mint amit a Focibolond tett: „POV: kazah újságíró vagy, aki azt hiszi olyat mond a helyi abszurd futballviszonyokról egy Ausztria mellett található országban élő emberek számára, amit azok talán még csak elképzelni sem tudnak…”

Ami magyar szemmel fura ebben, az az, hogy a polgikat ott akimnak hívják.

A kazah helyzetről egyébként több magyar focista is tudna mit mondani: Eppel Márton és Elek Ákos például a legnépszerűbb klub, a Kajrat Almati focistája volt, Kleinheisler László pedig az FC Asztanában játszott egy rövid ideig.

KIEMELT KÉP: Futballstadion Almatiban (fotó: Azonnali)

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek