Győri polgármester a gyerekfeszten: Szerezzetek egy kis pénzt, mert fogytán van!

2022.07.05. 13:15

Dézsi Csaba András polgármester újra tanúságot tett a kiváló humoráról.

Győri polgármester a gyerekfeszten: Szerezzetek egy kis pénzt, mert fogytán van!

Bolondos műsorral vette kezdetét múlt pénteken Győrött a Győrkőcfesztivál: miután a civilben kardiológus Dézsi Csaba András polgármester segítségével a gyerekek játékosan újraélesztették a covid miatt két évig szünetelő program szívét, a polgármester átadta nekik a város kulcsait - számolt be az ugytudjuk.hu.

A nyitóeseményen tartott beszédében a polgármester elmondta, hogy a fesztivál lelkét pedig majd a gyerekek adják.

A városvezető megtapsoltatta Kocsis Rozit, a szervező Vaskakas Bábszínház vezetőjét, majd megjegyezte: „Persze nem lenne ez ilyen szuper, ha nem lenne ilyen jófej a polgármester.” Ezután felvillantotta védjegyévé váló V-jelét, és hozzátette, hogy a legfontosabb, hogy béke és szeretet legyen a hétvégén.

Aztán kiderült, hogy ennél is van talán fontosabb:

„A gyerekektől azt szeretném kérni, hogy ebben a három napban a várost úgy vezessék, hogy egy kis pénzt szerezzetek a városnak légyszíves, mert annak fogytán vagyunk”

– mondta a polgármester (ez a videó nyolcadik percében látható).

Korábban az ugytudjuk.hu több ízben beszámolt arról, hogy a hivatal pénzügyi gondokkal küzd: már az év eleje is spórolással indult a győri önkormányzatnál, de azóta az emelkedő rezsiárak miatt újabb költséglefaragásba kezdett a városvezetés, mivel üres a kassza. Hogy hogy jutottak el a tízmilliárdos tartaléktól oda, hogy már a gyerekeket is a pénzügyi gondokkal nyomasztják, arról itt írtak cikket.

NYITÓKÉP: Dézsi Csaba András Facebook

Papp Éva Orsolya
Papp Éva Orsolya Az Azonnali.hu munkatársa

A szerző az Azonnali munkatársa.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek