Elbukta a Volvo-gyárat Magyarország, Szlovákiába megy a cég

Szerző: Kósa András
2022.07.01. 14:25

A Portfolio korábbi információi szerint Magyarország, Csehország és Szlovákia is felmerült, mint a Volvo régiós befektetésének helyszíne, most eldőlt, hogy Kassa mellett épül fel a gyár.

Elbukta a Volvo-gyárat Magyarország, Szlovákiába megy a cég

A svéd Volvo Cars jelentette be, hogy autógyárat épít Kassa közelében, a Valaliky ipari parkban – írta a Parameter.sk. A felvidéki magyar hírportál szerint

a beruházás össztértéke 1,2 milliárd euró.

A szerződést pénteken írta alá Javier Varela, a Volvo Cars fejlesztésért és tevékenységekért felelős igazgatója, valamint Eduard Heger miniszterelnök és Richard Sulík gazdaságügyi miniszter.

Richard Sulík gazdasági miniszter szerint

a beruházással 3300 munkahely jön létre.

Az aláírási ceremónián Eduard Heger kormányfő azt mondta, a kínai tulajdonban lévő Volvo Szlovákia versenyképességét és stabilitását értékelve döntött az általuk kínált helyszín mellett.

Korábban a Portfolio írt róla iparági forrásokra hivatkozva, hogy a Volvo-t birtokló Geely Közép-Európában keres magának helyszínt egy új gyárhoz, és ebben Magyarország is versenyben van.

NYITÓKÉP: Vauxford, Wikimedia Commons 

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek