A fehéroroszok fegyverrel támogatják meg Putyint az ukrán vezérkar szerint

2022.06.24. 14:49

Nem kizárt, hogy az orosz elnök megpróbálja Lukasenkát is rávenni a háborúzásra.

A fehéroroszok fegyverrel támogatják meg Putyint az ukrán vezérkar szerint

Fehéroroszország fegyverekkel segíthet az orosz hadseregnek - jelentette ki Alekszej Gromov tábornok, az Ukrán Fegyveres Erők operatív főigazgatóságának helyettes vezetője egy június 23-i sajtótájékoztatón.

Az ukrán vezérkar arra alapozza a feltételezést, hogy a Gomeltől délre fekvő Zjabrovka repülőterén megnőtt az aktivitás, emellett úgy vélik, hogy a fehérorosz fegyvereket az orosz haderő első körben a donyecki szakadár területen fogja bevetni.

Vlagyimir Putyin jelenleg is magánlátogatáson van Fehéroroszország vezetőjénél, Aljakszandr Lukasenkánál, akit a hírek szerint megpróbál rávennni arra, hogy támadja meg Ukrajnát észak felől. 

Putyinnak azért lenne égető szüksége a kijevi front újbóli megnyitására, mert ezzel jelentősen javulna az orosz erők helyzete Kelet-Ukrajnában.

A belarusz elnök azonban mindeddig elzárkózott a hasonló korábbi kérések elől, mert tudja, hogy a belarusz hadsereg még ebben a helyzetben is valószínűleg nagyon jelentős veszteségeket szenvedne el egy esetleges támadás során.

NYITÓKÉP: Wikimedia Commons

Papp Éva Orsolya
Papp Éva Orsolya Az Azonnali.hu munkatársa

A szerző az Azonnali munkatársa.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek