Balog Zoltán arcra adott csókkal békített meg egy román nacionalistát

Szerző: Fekő Ádám
2022.05.21. 13:32

Igazán krisztusi pillanatnak lehettek tanúi azok, akik ott voltak Gyulafehérváron Bethlen Gábor szobrának leleplezésénél.

Balog Zoltán arcra adott csókkal békített meg egy román nacionalistát

Igazán nem lehet mondani, hogy az egykori EMMI-miniszter, 2021 óta a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki egyházkerületének püspöke Balog Zoltán ne lenne hatással az emberekre: a Maszol.ro videón örökítette meg, ahogy pusztán két arcra adott csókkal nyugtatott le egy román nacionalistát Gyulafehérváron.

A férfi tulajdonképpen egyedül tüntetett a Magyar Református Egység napján, aminek főattrakciójaként egészalakos szobrot lepleztek le Bethlen Gáborról.

A kiabálás akkor halkult el, amikor Balog közel lépett (a videón nagyjából 3:30-nál), és megtette a csodát, amire nem is érkezhetett jobb válasz annál, mint hogy a férfi kissé céltalanul eltántorgott, mintha el is felejtette volna Balog gesztusától, hogy tulajdonképpen mit akart ott.

Az eseményen egyébként jelen volt a pár napja már köztársasági elnökként utazgató Novák Katalin is, de ezen a videón neki nem jutott nagyobb szerep.

KIEMELT KÉP: Maszol.ro / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek