Nem indul a Momentum elnöki tisztségéért Orosz Anna, eddig ketten vannak versenyben

Szerző: Aradi Péter
2022.05.19. 18:10

Vajon ki lesz az elnök? Ki lenne a legalkalmasabb?

Nem indul a Momentum elnöki tisztségéért Orosz Anna, eddig ketten vannak versenyben

Nem indul el a Momentum pártelnöki posztjáért Orosz Anna – írta meg a Magyar Hang. Orosz elmondása szerint a következő időszakban

az újbudai országgyűlési képviselői teendőire akar összpontosítani.

A dolog azok után némileg meglepő, hogy 2021. őszén viszont elindult a Momentum elnöki tisztségéért, bár akkor kikapott Donáth Annától.

A pártot egy ideig ügyvezető elnökként is irányította, miután Fekete-Győr András az ellenzéki előválasztáson mutatott, várakozáson aluli miniszterelnök-jelölti szereplése miatt lemondott.

A Momentum jelenlegi elnöke, Donáth Anna azért nem indul újra az elnöki tisztségért, mert gyereket vár.

„Ezzel együtt nagyon sok mindent át kellett értékelnem a személyes és politikai jövőm szempontjából. Arra jutottam, hogy az egyre erősebbé váló, nagy jövő előtt álló Momentum

mindennapos elnöki feladatait nem tudnám felelősségteljesen úgy ellátni,

hogy közben az anyasággal egy rendkívül izgalmas, de rengeteg ismeretlen kihívással járó feladat elé nézek” – írta Facebookon.

A legjobb tudomásunk szerint eddig két induló van , Hajnal Miklós a Momentum II. kerület parlamenti képviselője, aki szintén a Facebookon jelentette be a döntését, Kerpel-Fronius Gábor, aki viszont a jövőbeni terveiről nem kívánt nyilatkozni.

„Azzal, hogy Donáth Anna nem indul újra az elnökségért, gyökeresen új helyzet állt elő a Momentumban” – indította Hajnal a bejelentést.

„Egy hete még nem gondoltam, hogy ilyen bejegyzést fogok írni,

nem is készültem erre a szerepre. Az új helyzetben viszont sokan megkerestetek, buzdítottatok, a tenni akarásom és a felelősségérzetem pedig azt diktálja, hogy jelentkezzek a párt elnöki tisztségére” – magyarázta a döntést.

Bár most úgy tűnik, mégsem lesz tolongás az elnöki tisztségért, Donáth azt írta, hogy nem aggódik a Momentum miatt. Mint fogalmazott,

ez a közösség szerinte sokkal több, mint egy-egy politikusa vagy vezetője.

A közvélemény-kutatások alapján a Momentum jelenleg második-harmadik legnépszerűbb ellenzéki párt stabilnak tűnő 7 százalékos támogatottsággal.

NYITÓKÉP: Orosz Anna / Facebook

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek