Bizalmat szavaztak Jakabnak, továbbra is ő lesz a Jobbik elnöke

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.05.07. 13:54

71,4 százalék támogatta a hivatalban levő elnököt.

Bizalmat szavaztak Jakabnak, továbbra is ő lesz a Jobbik elnöke

„A Jobbik Magyarországért Mozgalom XXIV. tisztújító kongresszusán nagy többséggel újraválasztották Jakab Pétert a Jobbik elnökévé” – írja a párt szombat délutáni közleménye.

A regnáló elnök Jakab Péter 71,4 százalékot, a kihívója, Stummer János 27,8 százalékot kapott. A kongresszuson 245 küldöttszavazott, közülük ketten érvénytelenül szavaztak.

A hír megírásának pillanatában a tisztújító kongresszus még nem ért véget, az alelnökök megválasztása jelenleg is zajlik.

A Telex azt írta, hogy a kongresszus helyszínét a párttagok titokban tartották.

Az elnöki posztra hárman jelentkeztek be, de az alapszervezetek jelölése után csak ketten maradtak versenyben. Jakabot a párt alapszervezeteinek 79,48 százaléka, míg Stummer Jánost a szervezetek 20,08 százaléka támogatta indulási szándékában. A harmadik jelölt Nagy Rudolf, ő csak 0,42 százalékot kapott így ő nem érte el az elnökjelöltként való induláshoz szükséges 20 százalékos támogatottsági szintet.

Szțmos elemző értékelte úgy az április 3-i választások ellenzéki kudarcát, hogy a Jobbik szavazói tűnhettek el leginkább 2018-hoz képest. A választásokon a jobbikos jeölteknek egyetlen választókörzetet sem sikerült megnyerniük. 

NYITÓKÉP: Jakab Péter/Facebook

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek