Brutális emberveszteségeket hallgatnak el az oroszok egy Kreml-közeli portál szerint

Szerző: Kósa András
2022.04.22. 12:19

Csak a kilőtt Moszkva hadihajón legkevesebb 116 tengerész vesztette életét és további legkevesebb százaz eltűntként tartanak nyilván – írták. Majd eltűnt a bejegyzés.

Brutális emberveszteségeket hallgatnak el az oroszok egy Kreml-közeli portál szerint

Az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva közölte a még az orosz médiában is kifejezetten Kreml-barát Readovka hírportál, hogy mostanáig legkevesebb 13414 orosz katona vesztette életét az Ukrajna elleni agresszióban, és legkevesebb 7000-et tartanak eltűntként nyilván. A portál szerint csak a Moszkva hadihajó kilövésekor 116 tengerész vesztette életét és legkevesebb százat még eltűntként tartanak nyilván, nagy valószínűséggel ők sem élnek már.

A közlés azért érdekes, mert az orosz hivatalos tájékoztatás teljesen megbízhatatlan a háborús veszteségeket illetően (is), a Moszkva kilövését is tagadták sokáig, a hivatalos magyarázat szerint „a hajótestben tárolt lőszer robbant fel”, de akkor még azt közölték, mindenkit sikerült kimenteni a hadihajóról. A Readovka hírt egyébként nem sokkal később törölték.

NYITÓKÉP: Szumi városánál elfogott orosz katonák, fotó: Ukrán belügyminisztérium/Wikimedia Commons

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek