Ukrán külügyminiszter: Kétségbeejtő helyzetben van Mariupol

Szerző: Aradi Péter
2022.04.14. 19:25

Dmitro Kuleba újabb fegyvereket kért, hogy megmenthessék a várost.

Ukrán külügyminiszter: Kétségbeejtő helyzetben van Mariupol

Az ukrán külügyminiszter, Dmitro Kuleba azt mondta, több fegyverre van szükség, hogy megtörjék Mariupol ostromát.

„A város kétségbeejtő helyzetben van.

Mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy támogassuk a civileket és a védőket, de ahhoz, hogy megtörjük az ostromot, még több fegyverre van szükségünk, és most is azon dolgozunk a partnereinkkel, hogy ezeket megkapjuk” – idézte a BBC Kulebát.

Ahogy korábban írtuk, az Azov-tenger partján fekvő, egykor közel félmilliós város a háború talán legtöbbet szenvedett települése. A város az oroszok számára nélkülözhetetlen egy donbaszi offenzívához, mert csak

az eleste után egyesíthetik a déli és a keleti frontot,

és köthetik össze szárazföldön is a 2014-ben annektált Krím-félszigetet a szeparatista népköztársaságokkal.

Az utóbbi hetekben folyamatosan arról érkeznek hírek, hogy ez vagy az a harc lesz a végső, azonban a város ukrán védői egyelőre kitartanak. A várossal kapcsolatos, végül meg nem erősített hír volt az is, hogy az oroszok vegyi fegyvert vetettek be az ukrán erők megtörésére.

„Ha Ukrajna nem kapja meg napokon belül a szükséges fegyvereket, az további civilek halálát, további atrocitások elkövetését fogja jelenteni, és azt, hogy az orosz offenzíva újabb és újabb ukrán falvakat és városokat dönt romba” – tette hozzá Kuleba

Az Egyesült Államok egyébként éppen aznap, április 14-én, reggel jelentette be, hogy

800 millió dollár értékben új, az eddigieknél hatékonyabb fegyvereket ad,

azonban háborúban, mint látjuk, minden nap számít. Az amerikai fegyverszállítmányban egyébként helikopterek, ágyúk és drónok is vannak, a teljes listát ide kattintva tudja megnézni.

NYITÓKÉP: Dmitro Kuleba / Facebook

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek