Lendvai Ildikó: Az ellenzék nem engedheti meg magának a bűnbakkeresést

Szerző: Aradi Péter
2022.04.03. 22:33

Nem biztos benne, hogy a Fidesz-kormány kitart négy évig.

Lendvai Ildikó: Az ellenzék nem engedheti meg magának a bűnbakkeresést

Hogyan értékeli az eredményt?

Nyilván a lehetőségek legrosszabbika látszik bejönni. Az okokat lehet ugyan elemezni. Én magam két fő okot látok: ahogy annak idején az orosz hadseregben azt mondták a tábornokok, hogy tél- és téltábornok segíti őket, most azt mondanám, hogy a Fideszt

a pénz- és vértábornok segítette.

A pénz a nagy pénzosztásra vonatkozik, a tél meg a háborút jelenti, egészen paradox módon nyilvánvalóan nekik kedvezett.

Mi most az ellenzék feladata?

Az, hogy nem nyerik meg a választást, egy szolid becslés.

Az a kérdés, hogy meglesz-e a kétharmad a Fidesz-KDNP-nek, vagy nem.

Én azt mondanám, hogy az ellenzék most nem engedheti meg magának a bűnbakkeresést meg a veszekedést, tudniillik itt jön az, ami nem azt mondom, hogy optimista végkicsengés, de valamiféle perspektívát jelent.

Abban ugyanis nem vagyok biztos, hogy [a Fidesz ]ki tud tartani négy évig. Az a szemétdomb, amit részben a világ, részben ők maguk az ismert módon hoztak össze,

az nem biztos, hogy kezelhető lesz.

Szerintem az ellenzéknek úgy kell készülnie, hogy könnyen lehet, hogy itt másfél, két év múlva kerül sor a következő erőpróbára. Soha eddig választás után nem mondtam, hogy nem biztos, hogy négy évre szól a kormány, de most ott van a levegőben.

NYITÓKÉP: Azonnali

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek