Menesztették a HIPA elnökét, más ember kell a „gigaberuházásokhoz”

Szerző: Kósa András
2022.06.30. 17:29

Új korszak jön, új kihívásokkal, ehhez új ember kell – indokolt az Azonnalinak a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Menesztették a HIPA elnökét, más ember kell a „gigaberuházásokhoz”

Menesztették a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezetőjét – értesült az Azonnali. Ésik Róbert 2014 óta vezette az ügynökséget, most Joó István a KKM eddigi helyettes államtitkára váltja.

A minisztérium sajtóosztálya megerősítette információnkat és azt írták a váltás okáról:

„az elmúlt nyolc évben folyamatosan megdöntöttük a beruházási rekordokat, ezért a miniszter teljes egészében meg volt elégedve a HIPA vezetésének munkájával. Most azonban új korszak kezdődik, új feladatokat kell ellátni, hiszen egyrészt meg kell védeni az eddigi eredményeket, másrészt végre kell hajtani azokat a nagy infrastruktúra-fejlesztéseket, amelyek a gigaberuházások működtetéséhez szükségesek. Emiatt szerkezeti változás is történt, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. integrálásra került a HIPA-ba”.

NYITÓKÉP: Ésik Róbert, fotó: Elekes Andor, Wikimedia Commons

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek