A MOL is felkerült az Anonymous globális bojkott listájára Ukrajna miatt

Szerző: Kósa András
2022.03.28. 05:40

Mivel egy nemzetközi hekkerhálózatról van szó, könnyen elképzelhető, hogy kibertámadás is éri az érintett cégeket a közeljövőben.

A MOL is felkerült az Anonymous globális bojkott listájára Ukrajna miatt

Összesen 42 cég ellen hirdetett bojkottot az Anonymous nemzetközi hekkerhálózat arra hivatkozva, hogy az érintettek nem vonultak még ki az orosz piacról, vagy nem korlátozták tevékenységüket az országban az Ukrajna ellen indított orosz agresszió miatt.

A listára, mint az Anonymous Twitter üzenetéből kitűnik, a MOL is felkerült. Az érintettek között egyébként olyan idehaza is nagyon jól ismert márkák is vannak, mint a Huawei, az Emirates légitársaság, a Decathlon, vagy éppen a Metro. Mivel hekkercsoportról van szó, könnyen elképzelhető, hogy a célkeresztbe vett vállalkozásokat kibertámadás éri a közeljövőben.

Az ügyben kerestük a MOL sajtóosztályát, válaszukat közölni fogjuk.

A társaságok közül egyébként eddig egyedül az Auchan vezetése szólalt meg, Yves Claude, a francia áruházlánc vezérigazgatója a hvg.hu szerint azzal magyarázta maradásukat, hogy a 30 ezer alkalmazottjuk mellett a vásárlóikat hoznák csak nehéz helyzetbe, ha otthagyják az orosz piacot, Ukrajnában is kitartanak még a háborús körülmények ellenére is.

Igaz, ehhez képest a McDonalds úgy zárta be oroszországi éttermeit, hogy bejelentette: az alkalmazottak fizetését továbbra is utalni fogja.

NYITÓKÉP: MOL Magyarország / Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek