Tényleg vannak képek a magyarok életveszélyes tankolásáról

Szerző: Kósa András
2022.03.12. 08:50

Nagyon nem jó ötlet egyszerű vödrökbe és más tartályokba tankolni több száz liter benzint az autónk csomagtartójába.

Tényleg vannak képek a magyarok életveszélyes tankolásáról

Olvasónk küldte a képet, amin jól látszik, sokan valóban extrém módon kezdtek betárazni üzemanyagból, attól félve, hogy előbb-utóbb hiány lesz belőle az országban. A hosszú hétvégére nyilván sokan utaznak el, emiatt eleve nagyobb a forgalom a töltőállomásokon, de pánikvásárlás még így is extrém megoldásokat szül.

Az bárki számára egyértelmű lehet, hogy nem megfelelő tárolóedénybe tölteni több száz liter benzint, majd így közlekedni, nagyon veszélyes dolog, a MOL ezért mindenkit a szabályok betartására kér és ezt a rendőrség is kiemelten ellenőrizni fogja.

A magyar olajtársaság egyébként elnézést kért azért, mert Hernádi Zsolt, a cég elnöke – mint az Urbanlegends.hu kiszúrta – egy 2019-ben, Mexikóban készült fotóval próbálta bizonyítani, hogy a magyar benzinkutakon már műanyag zacskókba is tankolnak benzint.

Mint lapunkhoz is eljuttatott közleményükben írták:

„Az elmúlt időszakban a hálózatunkban dolgozó kollégáktól számtalan képet kaptunk a töltőállomások leterheltségéről, az autósok időnként meghökkentő és veszélyes üzemanyagtöltési szokásairól. Sok esetben olyan tartályokba, kannákba töltöttek üzemanyagot, és vitték magukkal, amelyek baleset-, sőt életveszélyes helyzethez vezethetnek. A képek közé - a legnagyobb körültekintésünk ellenére is - bekerülhettek olyan fotók, amelyek nem Magyarországon készültek, emiatt elnézést kérünk. Ez azonban nem változtat azon, hogy a töltőállomásainkon a napokban az átlagoshoz képest akár háromszoros is volt a forgalom és a vásárlások között elszaporodtak a veszélyes, nem erre hitelesített eszközökbe történő tankolások. Mindannyian azon dolgozunk, hogy ez a helyzet a lehető leghamarabb megoldódjon, ehhez mindenkitől türelmet és együttműködést kérünk.”

NYITÓKÉP: Ugytudjuk.hu

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek