Egyre nagyobb a baj: „Összesen 14 ezer liter benzinemet nem hozta ki a Mol a héten"

Szerző: Kósa András
2022.03.11. 09:45

Egyre több benzinkút lehetetlenül el az üzemanyaghiány miatt – írja laptársunk, az Egri Ügyek.

Egyre nagyobb a baj: „Összesen 14 ezer liter benzinemet nem hozta ki a Mol a héten"

„Makláron sincs üzemanyag a benzinkúton. A kút nyitva, de minek..." – jelezte csütörtök délutáni levelében az Egri Ügyek előző napi felhívására reagálva az egyik olvasó, Erika. Miután az email befutott, telefonon is keresték laptársunk munkatársai Karanyic Istvánt, a maklári IQT benzinkút ügyvezető tulajdonosát, aki megkeresésükre elmondta:

„A nagy felhasználók miatt gázolajból teljesen kifogytunk, széttankoltak bennünket is, benzint pedig csak mennyiségi korlátozással tudunk adni, ami jelen pillanatban 10 liter per tankolást jelent”.

A maklári töltőállomás vezetője az Egri Ügyeknek arról is beszélt: úgy gondolja, hogy a rendelkezésére álló mennyiséggel – és a kiadható mennyiség korlátozásával – még akár tíz napig, kis szerencsével talán két hétig is kihúzzák. Karanyic István fontosnak tartotta hozzátenni: ez egy kényszerelyzet, az érvényes, teljesítésére váró megrendelés ellenére kell most így működniük.

Addig nem tudnak dízelt forgalmazni, ameddig a megrendelt és kifizetett gázolajuk meg nem érkezik.

„Összesen 14 ezer liter benzinemet nem hozta ki a Mol a héten"

– tette hozzá az Egri Ügyeknek.

„Operatív készlettel rendelkezünk, de addig sajnos nincs lakossági kiszolgálás, amíg meg nem érkezik a visszaigazolt, kifizetett áru". Szeretném, ha az emberek értenék, hogy ez a helyzet nem azért van, mert a kutasok csak ülnek a babérjaikon, hanem azért, mert a Mol nem bírja szállítói kapacitással, miután a külföldi fuvarozók széttankolják a kútjaikat.

Gyöngyösön is megrohamozták a benzinkutakat szerdán a helyi városi tévé riportja szerint. Hosszú sorok alakultak ki a töltőállomásokon, amelyek között volt, ahol teljesen elfogyott a gázolaj, míg máshol kifogyóban levő dízelkészletről számoltak be, közben pedig az utánpótlás feltöltését a nagy forgalom akadályozta.

A legtöbb gyöngyösi kúton korlátozták a kiadható üzemanyag-mennyiséget, egy töltőállomáson például 50 litert lehet tankolni, és még húsz litert kannában elvinni.

NYITÓKÉP: Ugytudjuk.hu

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek