Szombathelyi adok-kapok: Hende Csaba elmaradt felújításoknál videóztatta magát, Nemény András polgármester szerint hazudik

Szerző: Renczes Ágoston
2022.02.07. 11:54

A pénz ugyanis megvan, de a munkálatok látható része még nem kezdődött el. Az is vita tárgya, hogy Hende Szombathelyen él-e vagy Budapestről „beszél összevissza”.

Szombathelyi adok-kapok: Hende Csaba elmaradt felújításoknál videóztatta magát, Nemény András polgármester szerint hazudik

Laptársunk, az Ugytudjuk.hu számol be róla, hogy Hende Csaba, a szombathelyi központú Vas 1. sz. választókerület fideszes országgyűlési képviselője január utolsó napjaiban a Facebook-oldalán több videót is közzétett, amiken különféle helyszíneken – egy hídnál és mindenféle kátyús útszakaszoknál – elmondja,

hogy azok felújítására hónapok óta megkapta a pénzt a város, de a munkálatok azóta sem kezdődtek el.

A várost az MSZP politikusa és korábbi országgyűlési képviselője, Nemény András vezeti, aki a 2019-es önkormányzati választást széles ellenzéki támogatással nyerte meg. Ő Hende állításaira azzal reagált vasárnap a Facebookon, hogy

„Aki azt állítja, hogy egy novemberben aláírt támogatói szerződés után 2 hónappal (a tervezői versenyeztetéssel, a tervezéssel, a közműegyeztetéssel és a kivitelező közbeszerzésen való kiválasztásával együtt) már a kivitelezésnek kellene történni (télen), az vagy ostoba, vagy hazudik. Hende Csaba szerintem nem ostoba…”

Nemány azt is hozzá teszi, hogy a fideszes városvezetés kilenc évében egyszer sem sikerült egy évnél rövidebb idő alatt befejezni egy kivitelezést, miközben „nálunk már folyamatban van a tervezés, a törvényeket betartva rekord gyorsan indulni fog a kivitelezés is”.

Ezen kívül a polgármester azt is odaszúrja Hende Csabának, hogy

„a helyi országgyűlési képviselőnek a saját városában kellene élni, az itt élőkért dolgozni, nem pedig Budapestről összevissza beszélni”.

Hende Csaba hétfőn válaszolt Neménynek szintén a Facebookon, kiemelve, hogy a kormány 2021. július 7-én döntött arról, hogy Szombathely 1,2 milliárd forintos támogatást kap, így Hende szerint már másnap „el kellett volna indítani az ún. feltételes közbeszerzési eljárásokat”. A képviselő úgy látja,

„szándékosan csigatempóban folyt az ügyintézés a Városházán azért, nehogy a választások előtt bármi is megvalósuljon az általam szerzett pénzből”,

ez az oka szerinte, hogy csak novemberben tették meg az első lépéseket, amikor már nem lehetett tovább halogatni az érdemi ügyintézés megkezdését.

Arra, hogy nem élne Szombathelyen, Hende azt írja, hogy „születésem óta, 62 éve megszakítás nélkül szombathelyi állandó lakos vagyok”, és szerinte Nemény amnéziában szenvedhet, ha nem emlékszik arra,

„amikor őt kérésére szombathelyi otthonomban vendégül láttam, ahol vagy két órán keresztül ült a fotelomban, a kávémat szürcsölgetve”.

Hende azt javasolja Neménynek, ne égessen fel maga mögött minden hidat, mert két hónap múlva is vele kell majd együttműködnie.

A Fidesz ugyanis az áprilisi választáson újra Hendét indítja a választókerületben, amit az 2014-ben és 2018-ban, illetve a korábbi felosztás szerinti Vas megye 2-es körzetben 2010-ben is megnyert, mindhárom alkalommal egyébként pont Nemény Andrást legyőzve.

Az idei választáson Hende Csaba kihívója az ellenzéki előválasztást a választókerületben megnyerő Czeglédy Csaba ügyvéd lesz.

NYITÓKÉP: Hende Csaba és Nemény András, amikor épp nem vitatkoznak. Hende Csaba / Facebook

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek