Már Montenegróban is utcára vonultak a szabadságharcosként ünnepelt Đokovićért

Szerző: Fekő Ádám
2022.01.07. 14:57

Szerbiában csütörtökön, Montenegróban pénteken követelték az oltatlansága miatt karanténba került sportoló beengedését Ausztráliába.

Már Montenegróban is utcára vonultak a szabadságharcosként ünnepelt Đokovićért

Több montenegrói és szerb városban is százak tüntettek az utcákon pénteken, amiért a teniszező Novak Đokovićot nem engedték be Ausztráliába. A világ egyik legjobb teniszezője az Australian Openen indult volna, de mivel nem oltatta be magát koronavírus ellen, az ausztrál törvények szerint nem léphet be az országba, jelenleg egy karanténhotelben tartózkodik.

Montenegróban Nikšićben, Budvában és Berenében is az utcára vonultak Đoković rajongói, többen feliratokon üzenték az ausztráloknak, hogy engedjék el kedvenüket – írja a Balkan Insight.

Még érdekesebb, hogy a  nikšići tüntetésen felszólalt Nikšić polgármestere, Marko Kovacević is: 

„Gratulálok Novaknak, amiért bizonyította, hogy szabad ember, ez pedig a legfontosabb cím, amit valaha is nyert. A siker nem változtatta meg őt, és az emberi szabadságát” 

– mondta Kovacević.

Belgrádban csütörtökön vonultak dühösen az utcára ezrek, többek közt a teniszező családja is. A mostanra diplomáciai botránnyá, és az oltásvita szimbólumává vált történethez természetesen megszólalt a szerb elnök, Aleksandar Vučić is: a politikus követelte, hogy fejezzék be a teniszező zaklatását, és kérte, költözhessen egy általa bérelt házba.

Novak Đoković repülőgépe szerdán szállt le Melbourne-ben, az Ausztrál Open helyszínén, de a sportolót vízumproblémák miatt nem engedték tovább, aztán fél napnyi várakozás után közölték vele, nem léphet be az országba, mivel találták  meggyőzőnek azokat az orvosi papírokat, amik igazolják, hogy miért nincs beoltva a koronavírus ellen a szerb sportoló.

Az Australian Open jövő héten kezdődik, a jelek szerint a híresen járvány- és oltástagadó világelső teniszező nélkül.

KIEMELT KÉP: Televizija Nikšić / Youtube

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek