Szülőfalujában ölték meg a helyiek a kenyai sorozatgyilkost

Szerző: Petróczi Rafael
2021.10.15. 14:16

Masten Wanjalát legalább tíz kisfiú megölésével vádolták, amit a mindössze húszéves férfi be is vallott, hozzátéve, hogy néha még az áldozatai vérét is megitta. A sorozatgyilkos nemrég szökött meg a rendőrségi őrizetből a szülőfalujába, ahol a helyiek a maguk kezébe vették az igazságszolgáltatást.

Szülőfalujában ölték meg a helyiek a kenyai sorozatgyilkost

Pénteken, helyi idő szerint reggel 7 óra magasságában verték halálra a kenyai Bungoma megyében, szülőfalujában, Mukhweyában Masten Wanjalát, akit a kenyai rendőrség kedd óta körözött, amikor is Wanjala megszökött a rendőrségi őrizet alól.

Masten Wanjalát legalább tíz gyermek meggyilkolásával vádolták a hatóságok, amiket a mindössze húszéves férfi 2019 és 2021 között a kenyai főváros Nairobiban és több más településen követett el.

A férfit a kenyai Bűnügyi Nyomozó Igazgatóságnak sikerült őrizetbe vennie idén július 14-én – maga Wanjala vallotta be ezt követően összesen 14 kisfiú meggyilkolását, és a rendőröket állítólag több olyan helyszínre is eligazította, ahol az áldozatok maradványait elrejtette.

Állítása szerint a módszere az volt, hogy futballedzőnek adta ki magát, így csalogatva áldozatait egy félreeső helyre, ahol megtámadta őket.

A fiúkat többféle módon ölte meg: volt, akit megfojtott, más a fejsérüléseibe halt bele – a gyilkos maga azt is állította, hogy az áldozatait bedrogozta, és néha a vérüket is megitta.

Wanjala a szökését követő napon, október 13-án, szerdán állt volna bíróság elé, azonban egyelőre tisztázatlan körülmények között kedden sikerült megszöknie a fővárosi rendőrkapitányságról. Az ügyben nyomozás indult, az állam őrizetbe is vett három, október 12-én este a kapitányságon szolgálatban lévő rendőrt annak gyanújával, hogy segíthettek megszökni a sorozatgyilkosnak. A rendőrök ügyvédje azzal védekezik, hogy áramkimaradás volt aznap este a rendőrkapitányságon, és védenceinek az éjszakai sötétségben, a telefonjukkal világítva kellett szolgálatot teljesíteniük.

Akárhogy is sikerült megszöknie, az sem világos, hogy Wanjala hogyan tudott két nap alatt eljutni Nairobiból a 400 kilométerre lévő szülőfalujába, miközben rendőrségi hajtóvadászat folyt ellene.

Ahogy azt Musyoki Mutungi, a Bungoma megyei rendőrparancsnok elmondta, Wanjala először a szülei otthonába ment, azonban miután gyanút fogott, hogy a helyiek felismerhették, egy közelben lévő házban igyekezett meghúzni magát – sikertelenül:

egy szemtanú szerint helyiek végeztek vele péntek reggel, még az előtt, hogy a rendőrséget értesítették volna Wanjala tartózkodási helyéről.

Mutungi hozzátette: a sorozatgyilkos holtteste még a helyszínen van, amit a megfelelő hatósági személyzettel biztosítottak.

NYITÓKÉP: Nick115 / Pixabay

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek