Gamerestre hívja szimpatizánsait a Polgári Válasz, Mortal Kombatban mutatnák meg a polgári értékeket

Szerző: Petróczi Rafael
2021.08.09. 16:21

A Bencsik János vezette Polgári Válasz gamerestet szervez a szimpatizánsainak, ahol Mortal Kombatra és FIFA-ra is ki lehet majd hívni a párt képviselőit.

Gamerestre hívja szimpatizánsait a Polgári Válasz, Mortal Kombatban mutatnák meg a polgári értékeket

Bencsik János, a Jobbik korábbi budapesti elnöke még tavaly bontott zászlót a részben volt jobbikosokból álló Polgári Válasz nevű mozgalmával, ami idén párttá is alakult, és ami egyfajta harmadikutassággal szeretné képviselni a polgári értékeket, valamint alternatívát nyújtani azoknak, akik sem a Fidesszel, sem az ellenzéki összefogással nem szimpatizálnak. Az ellenzéki előválasztáson nem, a jövő évi parlamenti választáson viszont magát megmérettető párt augusztus 27-ére szervez gamerestet a szimpatizánsainak – hogy a polgári választók mennyire vannak oda a Mortal Kombatért, és inspirálta-e az ötletet az LMP-s Vágó Gábor gamerkedős európai parlamenti választási kampánya, arról az esemény egyik szervezőjét, Fodor Mátét kérdeztük.

+ + +

A polgári választó ennyire odavan a Mortal Kombatért, ezért esett pont erre a videójátékra a választás?

Nemcsak Mortal Kombat lesz, hanem FIFA is, és ez már a második ilyen találkozónk lesz. Azért szervezünk pont Mortal Kombatot, mert mindenki ismeri, és ez az egyik legkönnyebben játszható és legélvezetesebb játék. Már az első alkalomkor is nagyon jól érezték magukat a fiatalok, akik eljöttek – főleg hogy Bencsik Jánossal, egy országgyűlési képviselővel is leülhetnek játszani.

Kit akar elérni egy polgári párt a videójátékokkal? Mennyiben lehet vonzó az így eladott polgári üzenet a nyilvánvaló célcsoport fiataloknak vagy egyetemistáknak, akiknek javarészt még saját jövedelme sincsen?

A polgári öntudatot már a jövedelemszerzés előtt is ki lehet alakítani, és elég sok fiatal van, aki a polgári, jobboldalibb eszmékhez vonzódik, de a Fidesz nekik nem megfelelő.

Példa volt az ötlet kitalálásakor az LMP-s Vágó Gábor, aki a 2019-es EP-kampányban Twitchen közvetítette, ahogy a Sid Meyer-féle Civilizationben próbálja megmenteni Európát a klímakatasztrófától?

Ezt pont nem néztem, erről nem tudok, szóval részemről nem.

Ha már Mortal Kombat: melyik karakter lenne Orbán Viktor?

Szerencse, hogy a magyar politika nem hasonlít annyira a Mortal Kombathoz, mint mondjuk az ukrán, ahol rendszeresek a verekedések, „mortal kombatozások” a parlamentben

– szóval ezt inkább az Azonnali olvasóitól kérdezném meg.

Azért karakterében a pártelnök Bencsik Jánost besorolhatná.

Őrá Sub-Zerot mondanám.

Mit lehet hasznosítani a valós politikai életben akár a Mortal Kombatból, akár a FIFA-ból?

A csapatjátékot és az összhangot mindenképpen. Az EFOTT-on is lesz egyébként polgári válaszos sátor, ahol PlayStation4-en lehet majd játszani: lesz ott Mortal Kombat, FIFA és Worms is.

Ha a Fidesz is elkezdene videójátékkal kampányolni, milyen játékot javasolna nekik?

Ugyanúgy Mortal Kombatot, és szívesen le is ülnék egy fideszes politikussal játszani.

Jó stresszlevezető lenne.

Ott legalább el lehetne verni a fideszeseket?

Talán a FIFA-t jól játsszák, ha már ennyire szeretik a focit, úgyhogy ott lehet, hogy kemény meccsek lennének.

Ki az a fideszes politikus, akivel a legszívesebben leülne FIFA-zni?

Orbán Viktorral, alább nem adjuk. Még talán Lázár Jánossal. Úgy hallottam, hogy a következő FIFA-ba már bekerülnek magyar csapatok – mivel nagy Kispest-szurkoló vagyok, ezért egy Kispest-Felcsút meccset szívesen lejátszanék Orbán Viktorral.

MONTÁZS: GamingBolt / YouTube, Petróczi Rafael / Azonnali

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek