Így oltják az erdőtüzet Dél-Olaszországban

Szerző: Petróczi Rafael
2021.07.17. 16:30

Maratea városának környékén a Tirrén-tengerből nyerik a vizet az oltásban segédkező repülőgépek. A helyszínről Szabó Zoltán hosszúhetényi borász készített felvételeket.

Így oltják az erdőtüzet Dél-Olaszországban

Hőségriadók sorát éljük Magyarországon is az elmúlt hónapban, mi azonban még viszonylag szerencsésnek mondhatjuk magunkat: a rekkenő hőségen és az időjárás szélsőséges változásai jelentette nehézségeken túl mással nagyon nem kell szembenéznünk.

Ellenben nem egy, nem kettő országgal, ahol mindemellé még erdőtüzek is pusztítanak: oltani kell a növényzetet a teljesség igénye nélkül az Egyesült Államok tíz nyugati államában is, mindenekelőtt Kaliforniában, de RomániábanHorvátországbanSpanyolországbanGörögországban 
és Oroszországban is.

Ehhez a sorhoz csatlakozik továbbá Olaszország déli része is, ahol a klímaváltozás miatt tartósan magas átlaghőmérséklettel, szárazsággal, és ezek folyományaképpen erdőtüzekkel kell megküzdeni.

Maratea városának környékén az oltásban segédkező repülőgépek a Tirrén-tengerből merítenek vizet az oltáshoz – a helyszínen tartózkodik Szabó Zoltán hosszúhetényi borász, aki felvételeket is készített az oltási műveletről. 

NYITÓKÉP: Szabó Zoltán

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek