Sosem találnád ki, mivel ajándékozta meg nagyköveteit a NATO

Szerző: Vass Csaba
2020.12.17. 10:08

Nem rakétákkal, nem fegyverekkel, nem légvédelmi rendszerekkel, hanem valami sokkal édesebbel.

Sosem találnád ki, mivel ajándékozta meg nagyköveteit a NATO

Szokásos év végi találkozójukra gyűltek össze a NATO tagállamok nagykövetei szerdán Brüsszelben, ahol nem mindennapi ajándékkal lepte meg őket Mircea Geoană, az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének főtitkár-helyettese.

A tagállamok nagykövetei

a NATO saját mézét kapták karácsonyi ajándékba a főtitkár-helyettestől,

aki szerint – mint az a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben szerepel – ez azért még koránt sem jelenti azt,

hogy „jövő évtől tej és méz lesz minden”.

Ez a szólásmondás egyébként talán legjobban a magyar „nem lesz kolbászból a kerítés” mondás román megfelelője (Mircea Geoană ugyanis egy titkárhelyettesé avanzsálódott egykori román szociáldemokrata politikus, aki megpróbálkozott az elnökválasztáson is 2009-ben, és már Trump előtt jóval megtudhatta, milyen érzés az, mikor bejelented a győzelmedet, majd kiderül, hogy mégsem te nyertél). A tej és méz hasonlata  Bibliai eredetű, a Kánaánt, az ígéret földjét nevezik a zsidó-keresztény hagyományban a tejjel-mézzel folyó országnak.

Miere produsă la NATO! Nu e o glumă, este producția realizată de peste 90.000 de albine în stupii din campusul NATO din...

Közzétette: Mircea Geoana – 2020. december 16., szerda

De honnan is jön a méz?

A főtitkár-helyettes beszámolójából kiderül, hogy tavasz óta a brüsszeli NATO Parancsnokság három méhkasnak és 90 ezer méhnek ad otthont egy projekt keretén belül, melynek célja a Politico lap szerint, hogy a brüsszeli parancsnokság környékét környezetbarátabbá tegyék, ezáltal is támogatva a biológiai sokszínűséget.

Szereksztőségünk egyébként próbálta elérni Magyarország Állandó NATO Képviseletét Brüsszelben, hogy Nagy Zoltán nagykövet, állandó képviselőtől megtudjuk, valóban annyira finom-e a NATO méze, mint ahogyan azt a főtitkár-helyettes a Facebook-posztjában állítja. Azonban mint kiderült, Nagy Zoltán csütörtöktől szabadságon van, úgyhogy muszáj lesz beérnünk Mircea Geoană beszámolójával, aki szerint a NATO méze

„teljesen bió és nagyon finom”.

NYITÓKÉP: Mircea Geoană / Facebook

Vass Csaba
Vass Csaba az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek